Activități de orientare şi consiliere socio-profesională, la Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul”din Alba Iulia

Adăugat la Știri

dscn0581La o carieră militară visează fiecare elev al colegiului militar şi munceşte pentru realizarea acestui vis. Odată admis în învăţământul liceal militar, elevul porneşte pe un drum al cunoaşterii universului frumos al carierei în uniformă.

Fie că este vorba de forţele navale, forţele aeriene sau cele terestre, este nevoie de multă muncă, studiu aprofundat, abilităţi practice, şlefuirea caracterului, adoptarea unei atitudini de camarad, de ofiţer/subofiţer, de membru al unei compenente sociale respectate, Armata, şi de cetăţean frumos al acestei ţări, în slujba căreia slujesc.

În sprijinul acestui demers vine, pe lângă altele, şi activitatea de orientare şi consiliere socio-profesională, desfăşurată recent (04-06.10.2016) în Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” cu participarea reprezentanţilor academiilor,  ai şcolilor de maiştri şi subofiţeri, ai şcolilor de aplicaţii şi ai centrelor de instruire din  categoriilor de forţe ale armatei.

Citește și Şi tu poţi salva o viață : Opt elevi ai Colegiului Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” au dat startul unei campanii umanitare de donare de sânge

Elevii claselor a XI-a şi a XII-a au avut ocazia să cunoască de la sursă, povestea şi specificul fiecărei arme, posibilităţile de accedere în carieră şi de aprofundare a studiului în instituţii de învăţământ academic în străinătate prin programele Erasmus +. Un drum pavat cu reuşita predecesorilor, cu poveşti frumoase de viaţă şi carieră, care îi îndeamnă să îşi fixeze ţinta şi să-şi urmeze visul. Poveştile le-au fost împărtăşite, cu emoţii, pasiune şi entuziasm, de cadrele militare participante la activitatea de consiliere, unii dintre ei absolvenţi ai colegiului militar albaiulian.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii