Activitatea de anul trecut a jandarmilor din Alba, apreciată de conducerea Jandarmeriei Române

Adăugat la Știri

jandarmi_expresspress_ro_97178200Locurile 2 și 3 ocupate la nivel național de Jandarmeria Română în ultimele două sondaje de opinie realizate luna trecută referitoare la încrederea populaţiei în instituţiile statului se datorează și activității foarte bune de anul trecut a jandarmilor din Alba.

Declarația a fost făcută de adjunctul Inspectoratului General al Jadarmeriei Române, Ion Peligrad, cu prilejul evaluării activităţii desfăşurate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba în anul 2014. Colonelul Ion Peligrad a remarcat totodată foarte buna colaborare între Jandarmeria Alba şi celelalte structuri locale ale sistemului naţional de ordine şi siguranţă publică.

Activitatea de bilanț a fost condusă  de inspectorul-șef Felician Itu, iar la eveniment au mai participat cadre ale Jandarmeriei Alba, dar și șeful Poliției Alba, Ioan Nicolae Căbulea, șeful ISU Alba, Dorel Sofica și subprefectul Cornel Murg. Anul trecut, jandarmii au executat cu aproape 400 de misiuni de asigurare a ordinii publice în plus față de anul 2013, de la alegerile europarlamentare şi prezidențiale sau manifestările dedicate Zilei Naţionale a României, cu participarea preşedintelui ales Klaus Iohannis, la Zilele Municipiului Alba Iulia sau „Târgul de Fete de pe Muntele Găina” la protestele pro sau contra exploatării miniere de la Roşia Montană.

Pe parcursul anului 2014 au fost executate peste 600 de acţiuni de intervenţie şi 4 acţiuni de salvare-evacuare a persoanelor aflate în dificultate în mediul montan, iar peste 4.000 de activităţi de menţinere a ordinii publice s-au desfăşurat sub coordonarea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba. Locotenent-colonelul Cosmin Jurcoveț spune că înmulțirea infracţiunilor constatate de către jandarmi se explică prin modificările survenite odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Penal şi Cod de Procedură Penală.

Robert Ghergu

Roxana Onea

Mobil: 0733.948.176
roxy_onea@yahoo.com

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.