Acţiunile Albalact, retrase de la tranzacţionare pe Bursa de Valori începând de marţi

Adăugat la Știri

albalactAcţiunile Albalact vor fi retrase de la tranzacţionare începând de marţi, conform unei Decizii a Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Acţionarul majoritar al companiei, BSA International, a solicitat ASF iniţierea procedurilor retragerii acţionarilor Albalact încă din noiembrie 2016, decizia Autorităţii fiind adoptată în data de 12 aprilie 2017.

Conform Deciziei ASF, „acţionarii care nu şi-au încasat contravaloarea acţiunilor pe care le deţin la societatea Albalact SA Alba vor putea oricând solicita contravaloarea acestora la preţul de 0,5252 lei/acţiune, sumele urmând a fi menţinute în contul colector deschis de BSA International în favoarea acestora la BRD Groupe Societe Generale.”

Acţiunile Albalact au fost admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată în data de 19 noiembrie 1996. Ultimele tranzacţii au avut loc pe 23 noiembrie 2016, când au fost vândute 37.625 acţiuni, la un preţ total de 19.565 lei.

Citește și Câteva mari companii din Alba au crescut cifra de afaceri a județului : Topul celor mai puternice judeţe din ţară

Acţionarii societăţii sunt BSA International, cu 97,4962 acţiuni, şi alţi acţionari – 2,5038 acţiuni, potrivit deciziei citate, remisă către BVB. Albalact este cea mai mare companie românească de lactate, cu o tradiţie de peste 40 de ani în această industrie. Este liderul pieţei de lapte cu brandul Zuzu încă din anul 2008.

BSA International este compania holding care deţine filialele Lactalis din afara Franţei, cu anumite excepţii, şi este înfiinţată şi controlată de familia Besnier, ce deţine participaţii în Groupe Lactalis.

Sursa: agerpres și capital.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii