Acțiuni ce marchează Ziua Armatei, la Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Adăugat la Știri

14În cadrul proiectului ,,Ziua Armatei în şcoli”, un număr de 20 de elevi vor lua parte, în perioada 17-25 octombrie , la solicitatea Birourilor Informare Recrutare din Vâlcea, Arad, Cluj, Caraş-Severin, Hunedoara, Sălaj, Satu Mare, Mureş, Maramureş şi Alba, la activităţi de promovare a învăţământului liceal militar  şi de consiliere pentru cei care aleg să urmeze colegiul militar.

Apoi, ca în fiecare an, Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” va participa la amplele manifestări ce se vor desfăşura la Carei, astfel: 18 elevi vor face parte din blocul de defilare, 12 elevi – membri ai formaţiilor de dansuri medievale, 4 solişti de muzică folk, membrii ai formaţiei CODEX, 10 elevi ce vor aprinde candele la ansamblul monumental şi 5 elevi ce vor participa la  atelierul de pictură.

Luni, 24 octombrie, pe platoul din incinta colegiului, va avea loc activitatea de citire a mesajelor primite cu ocazia Zilei Armatei României, urmată de festivitatea de premiere a celor mai buni elevi la şah, minifotbal, tir şi aruncarea grenadei la precizie din cadrul ,,Cupei 25 Octombrie”.

La Alba Iulia, în Cimitirul Eroilor, marţi, 25 octombrie, începînd cu ora 10,00, va avea loc Ceremonialul depunerii jerbelor şi coroanelor de flori.

Şi pentru ,,micii generali” ai Armatei Române, elevii colegiului militar albaiulian, data de 25 Octombrie reprezintă un prilej de sărbătoare. În sufletele noastre este şi va rămâne mereu, ziua în care ţara îşi venerează armata şi pe cei care se află în slujba ei, reprezentând o emblemă a independenţei şi a suveranităţii naţionale.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii