Acțiune polițienească cu efective mărite, la Sebeş : 120 de amenzi în valoare de peste 36.000 lei, 63 de autovehicule și peste 80 de persoane verificate

Adăugat la Știri

Poliţia Municipiului Sebeş, cu sprijinul poliţiştilor din IPJ Alba, al jandarmilor, Poliţiei Locale şi reprezentanţi DSV Alba, au desfășurat o acţiune cu efective mărite, pe raza municipiului, pentru menținerea climatului de siguranță civică, prevenirea şi combaterea infracțiunilor şi  contravențiilor şi creşterea siguranţei rutiere.

Au fost aplicate 120 de amenzi în valoare de 36.510 lei, identificaţi doi autori de infracţiuni şi au fost puse în executare 9 mandate de aducere, emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sebeş.

Ieri, 24 august 2017, Poliţia Municipiului Sebeş a organizat o acţiune cu efective mărite, pe raza municipiului Sebeş şi cu preponderenţă în zona străzilor Câmpului, Macului, Izvorului, Speranţei, Muncii şi 8 Aprilie.

La acţiune, alături de cei 33 de poliţişti din cadrul Poliţei Municipiului Sebeş şi din IPJ Alba au participat 35 de jandarmi şi 9 poliţişti din cadrul Poliţiei Locale Sebeş precum şi lucrători ai Direcţiei Sanitar Veterinare Alba, care au oferit sprijin, în unele dintre activităţile de control.

Cu ocazia acţiunii au fost verificate 10 societăţi comerciale, 12 societăţi de pază şi 63  autovehicule precum şi peste 80 de persoane cu privire la modul în care sunt respectate prevederile OG 97/2005, privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate.

Citește și Agresorul, obligat să se prezinte periodic la secția de poliție : Noi reguli privind protecţia victimelor

Au fost constate 120 de abateri de natură contravenţionale, sancţionate cu amenzi în valoare totală de 36.510 lei, din care 97 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 4 la Legea 61 din 1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 5 la Legea 12/1990 privind comerţul, două la Legea 333/2003 privind paza bunurilor, iar restul la alte acte normative.

De asemenea, în urma controalelor la societățile comerciale, au fost confiscate diverse sume de bani, care nu erau înregistrate în documentele fiscale precum şi produse alimentare ce aveau termenul de valabilitate expirat şi produse industriale oferite spre vânzare cu încălcarea prevederilor legale.

Valoare totală a confiscărilor a fost de 1.064 de lei.

Poliţiştii au identificat doi autori de infracțiuni şi au pus în executare 9 mandate de aducere, emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sebeş, într-un dosar privind fapte de ultraj. Faţă de 3 dintre aceste persoane a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii