Acţiune pentru siguranţa alimentară : 69 de comercianţi, amendați de polițiștii din Alba

Adăugat la Știri

politie contraoalePoliţiştii din Alba au amendat 69 de comercianţi care nu au respectat normele legale privind comercializarea produselor alimentare. Au fost constatate două infracţiuni şi au fost confiscate mărfuri în valoare de 3.225 lei.

În perioada 12 – 13 noiembrie a.c., polițiștii din judeţul Alba au acționat, cu efective mărite, pentru prevenirea și descoperirea activităţilor ilegale comise în pieţe, târguri, oboare şi în zona adiacentă acestora.

Astfel, 70 de polițiști din structurile de investigare a criminalității economice, ordine publică, rutieră şi transporturi, au acționat, împreună cu reprezentanți ai A.N.S.V.S.A., pentru verificarea activităților comerciale desfășurate cu produse agroalimentare de origine animală (carne, produse din carne, ouă, lapte şi altele).

Pe parcursul celor două zile, echipele de control au efectuat 11 acţiuni în cadrul cărora au fost verificate 20 de societăţi comerciale şi 41 de persoane fizice.

Citește și Fiscul va avea agenti sub acoperire, care vor controla restaurantele, cluburile și magazinele

În urma acestor activități au fost constatate două infracţiuni, dintre care una de  evaziune fiscală. Totodată, au fost aplicate 69 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 32.265 lei.

În urma neregulilor descoperite, au fost confiscate carne, produse din carne şi alte bunuri în valoare de 3.225 lei.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii