Acţiune de prevenire a accidentelor rutiere în Alba : Aproape 200 de șoferi au fost sancționați

Adăugat la Știri

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care pun în pericol siguranţa traficului rutier, conducând sub influenţa băuturilor alcoolice.

politiePoliţiştii au depistat 13 şoferi care conduceau sub influenţa alcoolului. Faţă de 3 dintre ei, au fost întocmite dosare penale, pentru conducere sub influenţa alcoolului. Ceilalţi 10 au fost sancţionaţi contravenţional, iar complementar, permisele de conducere le-au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile.

În perioada 28 – 29 august a.c., Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere precum şi combaterea consumului de alcool în rândul participanţilor la traficul rutier.

Au fost vizate atât drumurile naţional europene cât şi municipiile, oraşele şi localităţile rurale ale judeţului Alba.

În cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri au depistat şi sancţionat 193 de conducători auto care au încălcat normele legale privind circulaţia pe drumurile publice şi care au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 40.530 lei.

Poliţiştii au depistat 13 conducători auto care conducea sub influenţa alcoolului, faţă de 3 dintre ei fiind întocmite dosare de cercetate penală sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului. Faţă de ceilalţi 10, pentru care, în urma testărilor cu aparatul etilotest au rezultat valori mai mici de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, iar complementar permisele de conducere le-au fost reţinute pentru o perioadă de 90 de zile.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.