Acoperiș în flăcări, la Obreja, din cauza unui scurtcircuit : Pompierii din Blaj au acționat cu două autospeciale complexe de intervenție

Adăugat la Știri

Garda de intervenție Blaj a intervenit sâmbătă noaptea, la ora 00:54, în localitatea Obreja din com. Mihalț, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit.

Pompierii militari au acționat cu două autospeciale complexe de intervenție și o ambulanță SMURD, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Mihalț. Ca urmare a acestui incendiu, a ars acoperișul casei de locuit confecționat din lemn cu învelitoare din țiglă pe o suprafață de aproximativ 35 mp. Cauza probabilă a incendiului o reprezintă un scurtcircuit electric produs la tabloul de distribuție.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor câteva măsuri privind instalațiile electrice, şi anume:

– nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

– nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

– nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan.

Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Unirea” al județului Alba au intervenit, în perioada 12-15.05.2017, la 45 solicitări medicale.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii