Rămâi conectat

Știri

Accidente și trafic îngreunat, rezultatele directe ale închiderii Autostrăzii A1 între Săliște (județul Sibiu) și Cunța (județul Alba)

Publicat

în

Principala urmare a închiderii în urma cu trei saptamâni a traficului pe Autostrada A1, între Saliste (judetul Sibiu) si Cunta (judetul Alba), este aparitia accidentelor rutiere si îngreunarea circulatiei pe DN 1, a declarat luni comisar sef Alin Pahontu, Seful Politiei Rutiere Sibiu.

Întrebat într-o conferinta de presa cât de mult conteaza ca nu se mai circula pe autostrada, Alin Pahontu a raspuns: ‘Este o problema acest aspect. Noi am gândit o serie de masuri pe tronsonul Saliste – limita de judet, Alba, pentru a asigura autospecialelor în zona, cât si a celor cu aparatura radar. Principala activitate în zona respectiva o constituie fluidizarea traficului rutier. Se înregistreaza valori mari de trafic, atât pe timpul zilei, cât si pe timpul noptii, valori reliefate si de situatia operativa, unde am început sa înregistram accidente pe acel tronson, spre deosebire de perioada anterioara, când nu am avut niciun fel de probleme pe segmentul respectiv’.
Seful Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Sibiu, comisar sef Tiberiu Ivancea, a confirmat ca doua echipaje de politie supravegheaza în permanenta traficul pe DN1, între Saliste si Cunta, unde soferii circula cu viteza chiar si când ploua.
‘Încercam sa asiguram permanent doua echipaje în acea zona cu toate localitatile care sunt tranzitate de DN1 si cu Serviciul Rutier, pe acest sector. Mai este o problema, vedeti ce vreme este, carosabilul este umed, nu toata lumea adapteaza viteza la acest tip de carosabil, traficul este mare si oricând por aparea accidente cum au fost cele de saptamâna trecuta’, a avertizat seful IPJ Sibiu.
Ultimul accident rutier de pe DN1, pe tronsonul Saliste – Cunta, a avut loc în urma cu patru zile, când un sofer de TIR a decedat.
Traficul rutier pe autostrada A1 Orastie – Sibiu este restrictionat între nodul rutier Saliste si nodul rutier Cunta (km. 270+020 – km. 292+455), în vederea remedierii degradarilor constatate la kilometrul 275+650 de metri al autostrazii. Circulatia se desfasoara pe o ruta alternativa, respectiv pe DN 1, între localitatile Saliste si Cunta, conform Centrului Infotrafic.

Soferii nu mai pot circula începând din 7 septembrie pe Autostrada A1, Orastie – Sibiu, între Nod rutier Saliste (km 270+020) – Nod rutier Cunta (km 292+455), pentru ca aici trebuie reparata autostrada, potrivit unui comunicat al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din România.

Citește și Fotografii noi ! Cum „s-a scufundat” autostrada Orăștie-Sibiu. Imagini cu dezastrul de 137 de milioane de euro

‘În conformitate cu prevederile Contractului ‘Proiectare si Executie Autostrada Orastie – Sibiu, lot 3, Antreprenorul are responsabilitatea deplina pentru remedierea defectelor aparute, atât în perioada de executie a lucrarilor, cât si în perioada de garantie (4 ani). Astfel, aceste lucrari de remediere vor fi executate pe riscul si cheltuiala Antreprenorului. Mentionam ca, atât expertii tehnici din partea Antreprenorului, cât si cei din partea Beneficiarului, au concluzionat faptul ca aparitia si evolutia defectului (crapatura) de la km 275+650 nu s-a cauzat unui fenomen de alunecare a terenului, ci unei tasari structurale pricinuita de executia necorespunzatoare a lucrarilor la corpul autostrazii, în perioada 2012 – 2013’, se precizeaza în comunicat.

Potrivit reprezentantilor CNADNR, perioada de închidere a circulatiei este de aproximativ o luna si jumatate, în functie si de conditiile meteorologice.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România anuntase pe 26 august restrictionarea traficului si devierea acestuia de pe calea 2, pe calea 1, pe sensul Orastie – Sibiu, km 292+450 – km 270+335, în vederea executarii lucrarilor de remediere la calea de rulare si poduri.

Constructorul Autostrazii Orastie – Sibiu Lot 3 este firma italiana Salini

Sursa:agerpres.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba