Accident de muncă MORTAL la Teiuș, pe șantierul Autostrăzii Sebeș-Turda

Adăugat la Știri

Un tânăr în vârstă de 27 de ani și-a pierdut viața, în această după-amiază, pe șantierul Autostrăzii Sebeș – Turda, în zona lucrărilor dintre Teiuș și Căpud.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba a deschis o anchetă.

Din primele informații se pare că tânărul a fost lovit de un buldoexcavator în timpul lucrărilor la autostradă. Tânărul din Teiuș, a coborât din basculă și a fost surprins între bena mașinii sale și partea din spate a buldoexcavatorului. Șoferul buldoexcavatorului a dat cu spatele, fără să vadă că se afla cineva acolo. Bărbatul a fost, practic, strivit între aceste două autovehicule”,  precizează reprezentanții ITM Alba. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, dar și inspectorii de muncă  care vor desfășura o anchetă în acest caz.

Din analiza datelor referitoare la dinamica acidentaţilor în muncă înregistrată în perioada 2012-2015, s-a constatat că în primul an vizat, respectiv 2012, s-au înregistrat 18 accidente de muncă, din care 2 accidente mortale. Un an mai târziu, în 2013, numărul acestora a scăzut la 8 accidente, fără pierderi de vieți omenești.

Citește și România, prima într-un top european al accidentelor la locul de muncă

În anul 2014, s-au înregistrat 14 accidente de muncă, din care 2 accidente mortale, iar în anul 2015, au fost înregistrate 16 accidente de muncă, toate cu incapacitate temporară.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii