Absolvenţii de gimnaziu au la dispoziţie trei zile, începând de luni, pentru a se înscrie la liceu

Adăugat la Știri
Absolvenţii de gimnaziu au la dispoziţie trei zile, începând de luni, pentru a se înscrie la liceu. Aceştia trebuie să completeze, împreună cu părinţii şi asistaţi de diriginţi, fişele de înscriere cu un număr suficient de opţiuni, în ordinea preferinţelor. Pe 12 iulie se va face repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat.

Candidaţii care provin din alte judeţe şi doresc să participe la admitere pentru licee din Bucureşti se vor putea înscrie la centrul special organizat la Şcoala Gimnazială Sfinţii Voievoizi în perioada 3- 6 iulie între orele 9,00-17,00 şi pe 7 iulie în intervalul 10,00-17,00.

Rata de promovabilitate în ţară la Evaluarea Naţională după contestaţii este de 77 %. Rata de participare a fost de 97,1% – 140.712 candidaţi fiind prezenţi dintr-un total de 144.929 înscrişi.

Citește și Vacanță de vară fără teme pentru elevi

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii