”A plouat” cu amenzi în Alba, în minivacanța de 1 Mai: 35 de șoferi au rămas fără permis

Adăugat la Știri

politiaPentru ca cetăţenii din judeţul Alba să petreacă în linişte pe perioada minivacanţei de 1 Mai, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au acţionat cu efective suplimentare. În perioada 28 aprilie – 2 mai, în judeţul Alba nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice şi nici accidente rutiere în urma cărora vreo persoană să sufere leziuni corporale grave sau să-şi piardă viaţa.   

În perioada 28 aprilie – 02 mai a.c., peste 180 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigare a fraudelor, investigaţii criminale, transporturi şi arme, au acţionat zilnic, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică precum şi asigurarea unui trafic rutier în condiţii de siguranţă.

Poliţiştii din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi alte formaţiuni, au folosit, zilnic, în medie, 88 de autospeciale şi alături de jandarmi,  poliţiştii locali şi lucrători ISU au acţionat pentru prevenirea evenimentelor negative şi au intervenit pentru menţinerea climatului de siguranţă publică, fiind asigurată o prezenţă activă în locurile unde au fost organizate manifestări publice dar şi în zonele turistice ale judeţului.

În această perioadă, au fost constatate 1.216 abateri contravenţionale care au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 315.396 lei, din care 199 la Legea 61 din 1991 republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 38 pentru fapte de natură economică sancţionate de Legea 12/1990, 988 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative.

Au fost reţinute 35 de permise, din care 8 pentru consum de alcool, iar restul pentru alte abateri. Dintre sancţiunile aplicate ca urmare a încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 591 au fost aplicate pentru depăşirea limitei legale de viteză, 8 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, iar restul pentru alte abateri.

 Totodată, poliţiştii au constatat 39 de infracțiuni, din care 8 la regimul rutier şi au depistat o persoană urmărită la nivel naţional.

 

 

Emilia Hîrceagă

redactor știri Radio Unirea FM
e-mail: redactie@radiounirea.ro

Comentarii