Rămâi conectat

Știri

A început Campionatul Național de Haltere Under 17, organizat de Clubul Sportiv Unirea, la Alba Iulia

Publicat

în

Circa 100 de sportivi din toate colțurile țării participă de marți până vineri la Alba Iulia, la Campionatul Național de Haltere Under 17, ce se desfășoară în sala de sport a Universității ”1 Decembrie 1918”, pe mai multe categorii, la masculin și feminin.

Campionatul Național de Haltere Under 17 a început, marți, de la ora 16.00. Sportivii au venit în Orașul Marii Uniri de luni, zi în care au avut loc doar antrenamente.

Miercuri, joi și vineri întrecerile încep după ora 11.00 și se organizează pe parcursul întregii zile, cu pauze. Festivitatea de premiere, la fiecare categorie, va avea loc vineri.

Întrecerile se organizează pe categorii, de la 48 de kilograme până la plus 90 de kilograme – la feminin, respectiv de la 56 de kilograme până la plus 105 kilograme – la masculin. Intrarea este liberă.

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia a primit, marți, la ședința tehnică de validare a Campionatului Național de Haltere – Under 17, o distincție din partea Federației Române de Haltere, pentru sprijinul acordat la dezvoltarea acestui sport pe plan local și național. Distincția a fost înmânată directorului Corneliu Mureșan.

”Am început ziua cu emoția stârnită de surpriza făcută de președintele Federației Române de Haltere, domnul Nicu Vlad și secretarul și sufletul acestei federații, domnul Alexandru Pădure, care mi-au înmânat o frumoasă distincție ca semn de mulțumire că un campionat național se desfășoară după 10 ani din nou la Alba Iulia”, a spus directorul CS Unirea, Corneliu Mureșan.

La Haltere există două stiluri:

smuls (constă în ridicarea halterei cu ambele brațe printr-o singură mișcare continuă)

aruncat (constă în ridicarea halterei până la piept, apoi în înălțarea ei prin întinderea brațelor în sus).

Competiția începe cu stilul ”smuls” la care fiecare concurent are dreptul la trei încercări, iar apoi se trece la ”aruncat” la care din nou fiecare sportiv are dreptul la trei încercări, punctându-se cea mai bună reușită. Câștigător la ”total” este desemnat sportivul care a ridicat cel mai mult însumat la cele două stiluri.

”Am promis și ne ținem de cuvânt. Aducem la Alba Iulia sportivi din toate colțurile țării pentru că la 100 de ani de la Unirea Transilvaniei cu România Alba Iulia trebuie să fie principalul pol de atracție, în toate domeniile de activitate și din toate punctele de vedere, inclusiv sportiv. Nu facem decât să dăm posibilitatea acelora care iubesc sportul să se bucure de el, acasă, iar pe cei care vor să-l practice îi așteptăm în echipa noastră”, a spus Corneliu Mureșan.

Prima zi a Campionatului Național de Haltere Under 17 a avut loc chiar în ziua în care sportivul Andrei Socaci, din județul Alba, laureat cu medalia de argint la Jocurile Olimpice de vară de la Los Angeles din 1984, împlinește vârsta de 52 de ani. Diplomele ce se vor acorda la această ediție vor avea imprimate imaginea sportivului Andrei Socaci, ca semn de recunoaștere și apreciere pentru performanțele sale.

Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia și-a propus ca la 100 de ani de la Unirea Transilvaniei cu România să organizeze în Orașul Marii Uniri o etapă de campionat național pentru fiecare ramură sportivă pe care o are la activ – atletism, haltere, box, powerlifting, judo, orientare și tenis de masă. Până în prezent au avut loc campionate la marș și powerlifting, iar organizarea unui campionat de judo este imposibilă din cauza lipsei unei săli polivalente, criteriu impus de federația română de profil.

Secția de Haltere a Clubului Sportiv Unirea Alba Iulia s-a înființat în 1974, odată cu clubul, iar de atunci și până în prezent sportivii legitimați aici au obținut peste 300 de medalii la campionatele naționale și circa 10 medalii la cele internaționale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba