Rămâi conectat

Știri

Peste 1200 de acţiuni de intervenţie la solicitări 112 : Bilanț al Jandarmerie Alba pe 2016

Publicat

în

Jandarmeria Alba şi-a prezentat activitatea pe care a desfăşurat-o în anul 2016. Misiunile executate de instituţie au crescut cu peste 36 % faţă de anul 2015, cea mai importantă creştere – peste 43% –  fiind înregistrată în cazul intervenţiilor pentru soluţionarea apelurilor la 112.

Miercuri, 25 ianuarie a.c., în prezenţa prefectului Judeţului Alba, doamna Mihaela Albu şi a preşedintelui consiliului local al judeţului Alba, domnul Ion Dumitrel, s-a desfăşurat evaluarea activităţii desfăşurate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean “ Avram Iancu ” Alba în anul 2016.

Activitatea a fost condusă  de domnul colonel Marius-Claudiu Giurea, desemnat Inspector şef al  Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “Avram Iancu” Alba şi a evidenţiat rezultatele obţinute, greutăţile întâmpinate şi modul de rezolvare a acestora, conturând totodată şi principalele direcţii de acţiune pentru anul 2017. Evenimentul a avut loc la sediul Instituţiei Prefectului al judeţului Alba, în prezenţa cadrelor inspectoratului  precum şi a invitaţilor din partea altor componente a Sistemului Naţional de Ordine şi Siguranţă Publică.

Potrivit documentelor de bilanţ, anul 2016 a reprezentat pentru Jandarmeria Alba o perioadă de perfecţionare determinată de dinamica accentuată a fenomenelor sociale ce au avut loc în zona de responsabilitate, desfăşurarea celor două tururi de alegeri concomitent cu eficientizarea activităţilor şi misiunilor destinate creşterii gradului de siguranţă al cetăţenilor şi creşterii încrederii acestora în acţiunile efectivelor inspectoratului. Totodată,  2016 a însemnat pentru Jandarmeria Alba şi un an al perfecţionării organizatorice, în cursul acestui an instituţia fiind reorganizată şi căpătând o structură mai fiabilă şi care realizează o mai bună acoperire a zonei de responsabilitate.

Asigurarea climatului de normalitate civică, de ordine şi siguranţă publică a reprezentat permanent o prioritate pentru Jandarmeria Alba care, prin structurile sale specializate, a căutat să identifice cele mai eficiente forme şi modalităţi de realizare a acestui obiectiv. Astfel, pe parcursul   anului 2016 au fost documentate, organizate şi executate aproximativ 11000  misiuni în domeniul asigurării, menţinerii şi restabilirii ordinii publice, independent sau în cooperare/colaborare cu alte instituţii,  cu  36 % mai multe faţă de anul 2015.

Citește și Bilanț al Jandarmeriei Alba pe 2015 : A crescut numărul intervențiilor pentru soluţionarea apelurilor la 112

Pe linia asigurării ordinii publice, obiectivul principal l-a constituit realizarea climatului de ordine şi siguranţă pe timpul desfăşurării manifestărilor şi adunărilor publice organizate în zona de competenţă precum şi  prevenirea escaladării unor stări  de tensiune şi transformarea acestora în acte de violenţă cu impact în spaţiul public.

Pe parcursul anului au fost organizate peste 620 misiuni de asigurare a ordinii publice, cu 30% mai multe faţă de anul precedent. Din totalul acestor misiuni, 47 % au fost organizate şi executate la manifestări culturale, 17 % la manifestări sportive, 37% acţiuni de protecţie antiteroristă, 1% la manifestări de protest şi 1% la alte manifestări.

Misiunile de asigurare a ordinii publice care au presupus un efort suplimentar pentru organizarea şi executarea lor au fost: Ziua Naţională a României, „Târgul de Fete” de pe Muntele Găina  sau „Târgul de Turism Rural” din localitatea Albac. Menţionăm faptul că la unele misiuni a fost solicitat sprijinul  Grupării de Jandarmi Mobile Tg. Mureş.

Prin eforturile de conştientizare depuse şi dialogul purtat permanent cu organizatori şi participanţii,   s-a înţeles necesitatea desfăşurării acestor manifestări în cadrul legal existent, fiind depuse în majoritatea cazurilor cereri de avizare la nivelul primăriilor.  Eficienţa misiunilor de asigurare a ordinii publice reiese din faptul că  toate aceste manifestări s-au desfăşurat în bune condiţii, fără a se înregistra disfuncţionalităţi sau incidente.

Un alt obiectiv important l-a constituit pregătirea structurilor specializate şi asigurarea operativităţii pentru restabilirea ordinii publice în zona de responsabilitate a inspectoratului. Atât la nivelul unităţii cât şi la subunităţile dislocate  au funcţionat permanent  echipe de intervenţie care au răspuns operativ solicitărilor cetăţenilor, pentru rezolvarea diferitelor probleme pe linia ordinii publice, marea majoritate fiind pentru aplanarea unor scandaluri sau conflicte de mică amploare. Astfel, pe parcursul anului, au fost executate un număr de 1232 acţiuni de intervenţie la solicitări ,,112”înregistrându-se o creştere cu  43 % faţă de anul precedent. Menţionăm că în acest an efectivele inspectoratului nu au intervenit pentru restabilirea ordinii publice de mare amploare.

Pe linia executării misiunilor de asigurare a pazei şi protecţiei instituţionale, misiuni care ocupă o pondere importantă în activitatea instituţiei, s-a avut în vedere cunoaşterea şi aplicarea actelor normative incidente în materie şi gestionarea eficientă şi oportună a problematicii acestui gen de misiuni, având în vedere atât situaţia operativă existentă în zona de responsabilitate, cât şi dinamica adoptării şi intrării în vigoare a unor noi reglementări legale. Nu au fost înregistrate disfuncţionalităţi sau vulnerabilităţi ale dispozitivelor de pază şi protecţie, beneficiarii apreciind unanim profesionalismul efectivelor de jandarmi.

  Situaţia infracţiunilor constatate de către jandarmi pe timpul executării misiunilor proprii, a crescut cu 1% faţă de anul 2015, mulţi dintre autorii acestor fapte de natură penală fiind cunoscuţi cu antecedente penale, sens în care procentajul trimiterilor în judecată a fost mai mare cu  2 %  faţă de anul precedent. De asemenea, a crescut cu 15% numărul faptelor contravenţionale constatate de echipajele de jandarmerie, fiind aplicate peste 1409 de amenzi sau avertismente.

Printre priorităţile Jandarmeriei Alba în anul 2017 se numără eficientizarea modului de organizare şi executare a misiunilor de asigurare şi restabilire a ordinii publice, creşterea eficacităţii misiunilor de menţinere  a ordinii publice precum şi a celor de salvare evacuare  în mediul montan prin prezenţa activă în spaţiul public şi prin creşterea mobilităţii structurilor, eficientizarea misiunilor desfăşurate in cooperare/colaborare cu alte instituţii şi  creşterea operativităţii unităţii în conformitate cu noile acte normative de linie în vederea garantării unui climat de siguranţă pentru toţi locuitorii judeţului Alba.

Invitaţii prezenţi la activitatea de evaluare au evidenţiat colaborarea foarte bună cu Jandarmeria Alba pe parcursul anului precedent şi au remarcat buna pregătire şi disponibilitatea dovedite de jandarmi pe timpul executării misiunilor în comun. În unanimitate au admis că rezultatele notabile obţinute anul trecut şi faptul că instituţia nu s-a confruntat cu evenimente deosebite se datorează profesionalismului personalului.  Alături de poliţişti şi de celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice, jandarmii au contribuit la situarea judeţului Alba printre primele judeţe la nivel naţional în ceea ce priveşte siguranţa climatului  de ordine şi securitate publică.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Garda Apulum și Garda Cetății își reiau spectacolele, din 1 mai, în Cetatea Alba Carolina

Publicat

în

Deschiderea oficială a sezonului turistic, în Cetatea Alba Carolina

Mii de oameni vin, în fiecare an, în Cetatea Alba Carolina, special pentru spectacolele de reenactment istoric. Alte zeci de mii vin și pentru aceste show-uri susținute de Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România.

Alba Iulia este gata să-i primească și în acest an, cu o ofertă turistică remarcabilă: concerte, festivaluri, evenimente memorabile.

Începând din 1 mai, odată cu deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetate, se reiau și spectacolele de reconstituire istorică antică și schimbul de gardă, atât de așteptate de public.

Din 1 mai, din nou pe cai!

Tobele vor răsuna din nou în Cetate și copitele cailor vor lovi iar piatra. Garda Cetății este pregătită să ofere și în acest an publicului, turiști și albaiulieni, unul dintre momentele magnetice ale fiecărui sfârșit de săptămână. Sâmbăta și duminica, la 12 fix, Garda Cetății își va face, din nou, rondul obișnuit, de la Poarta a III-a la Poarta a IV-a, într-un ritual devenit deja simbol pentru Alba Iulia. Prima „ieșire” din acest an a Gărzii Cetății, cu arsenalul complet, cai, uniforme, tobe, puști și drapele, va avea loc chiar pe 1 mai.

„Alba Iulia și-a construit, de-a lungul ultimilor ani, o imagine unică în zona turismului cultural și istoric. Spectacolele de reenactment sau defilarea Gărzii Cetății sunt doar partea foarte vizibilă a acestei imagini mari. E absolut normal, e obligația noastră și angajamentul nostru față de oraș și turiști, să le menținem în calendarul de evenimente și să le promovăm ca atare. Vă invit să vă bucurați de ele și în acest nou sezon turistic, ce stă să înceapă”, spune Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia.

Ave, Apulum!

Strigătele de luptă ale „Gărzii Romane”- Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum, ale gladiatorilor din Ludus Apulensis, ale războinicilor daci din trupa Lupii Apoulonului, dar și dansurile Magna Nemesis se vor auzi și vedea, la rândul lor, în Cetatea Alba Carolina în această vară.

Spectacolele săptămânale vor avea loc în zona Porții a IV-a a Cetății, iar primul show este programat pentru 1 mai, la ora 18.00. Totul va culmina cu ediția a XI-a a Festivalului Roman Apulum, marcă înregistrată a Municipiului Alba Iulia și unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din Europa. Festivalul este programat în acest an în perioada 15-18 august.

Liviu Zgârciu, reprezentantul Asociației Culturale pentru Istorie Vie și, în același timp, coordonatorul reenactorilor din trupele antice declară: „De la 1 mai, Garda Apulum reîncepe sezonul reprezentațiilor de reenactment antic. Astfel, legionarii romani, războinicii daci, gladiatorii și frumoasele dansatoare vor putea fi văzuți de publicul larg, în fiecare vineri, în fața Porții a IV-a a Cetății Alba Carolina. De precizat că sezonul care stă să înceapă este al XI-lea de când voluntarii albaiulieni realizează acest spectacol, adevărate lecții de istorie vie, în care este promovat patrimoniul antic al orașului Alba Iulia.”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului în comuna Pianu

Publicat

în

Pianu: Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului

Autorizația de construcție pentru înființarea unui sistem de distribuție rețele de gaze naturale în localitățile Pianu de Jos, Pianu de Sus și Strungari a fost eliberată.

Anunțul a fost făcut de primarul comunei Pianu, Marin Petruse.

Proiectul „Înființare sistem inteligent de distribuție de gaze naturale în comuna Pianu, județul Alba” și-a găsit recent concesionar, iar pienarii – numărați în prima etapă cu 1.039 de branșamente – sunt acum mult mai aproape de visul lor de decenii: acela de a beneficia și ei, ca aproape toată lumea, de gazul metan.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Edilul Pianului apreciază că introducerea gazului în comună este cea mai importantă realizare din toată cariera sa de primar, de 24 de ani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Start pentru realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni

Publicat

în

Realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni: Start al lucrărilor

Au început lucrările la noul pod care va fi amplasat în amonte de Podul Ferdinand din Câmpeni.

Anunțul a fost făcut de primarul orașului Câmpeni, Cristian Dan Pașca.

Proiectul prin intermediul căruia se edifică noul pod este denumit ,,Pod 1 pe strada Izvoarelor, peste Râul Arieș, în orașul Câmpeni”. Termenul de execuție este de 24 de luni de la începerea lucrărilor. Potrivit edilului din Câmpeni, constructorul a estimat că ar putea finaliza lucrarea în jumătate din perioada de execuție.

Realizarea podului nou de la Câmpeni este o investiție de peste 8 milioane de lei, finanțată prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba