94 de accidente grave, pe șoselele din Alba, în primele 9 luni: 19 persoane și-au pierdut viața

Adăugat la Știri

accident94 de accidente rutiere grave s-au produs în primele 9 luni din acest an pe șoselel din Alba. Potrivit IPJ Alba, în urma acestor evenimente s-au înregistrat 19 morţi și  98 de răniţi grav.

Principalele 4 cauze ale producerii accidentelor grave de circulaţie au fost viteza neadaptată la condiţiile de drum, neacordarea de prioritate vehiculelor, depăşirea neregulamentară, neacordarea de prioritate pietonilor.

În mediul urban s-au comis 45 de accidente grave de circulație, soldate cu 8 morți, iar în mediul rural au avut loc 36 de accidente grave de circulație, soldate cu 6  morți și 44 răniți grav.

Citește și Lucrările de pe drumurile publice vor trebui să fie semnalizate în timpul nopţii de lămpi luminoase: Modificări ale Codului Rutier

Pe cele mai intens circulate drumuri din județ, Drumul Național 1  și Drumul Național 7,  au avut loc 13 accidente, soldate cu 5 morți și  11 răniți grav. În aceiași perioadă,  au fost constatate aproape 300 de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere şi au fost aplicate circa 34.000 sancţiuni contravenţionale.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii