84 de firme din Alba în vizorul inspectorii de muncă : Un caz de muncă la negru, 5 amenzi și 6 avertismente aplicate

Adăugat la Știri

84 de  firme din județul Alba au fost controlate Inspectorii de muncă din cadrul ITM Alba săptămâna trecută. În urma controalelor au fost constatate peste 160 de deficiențe , motiv pentru care inspectorii ITM au aplicat atât amenzi cât și avertismente.

Pe linia relațiilor de muncă au fost aplicate 5 amenzi în valoare de 24.000 de lei, dintre care una pentru muncă la negru și au fost acordate 2 avertismente. Pe linia securității și sănătății în muncă ,angajatorilor verificați, la care au fost constate nereguli, le-au fost aplicate 4 avertismente. În vizorul inspectorilor de muncă au intrat 1600 de angajați.

Citește și Zsolt Calman, adjunctul ITM Alba, la Unirea FM : Majoritatea firmelor sancționate pentru muncă la negru contestă amenzile în instanță

Potrivit ITM Alba, săptămâna trecută a fost depistat și un caz de muncă la negru. La o firmă din Câmpeni, cu profil de activitate comerț cu ridicata al materialului lemnos și materialelor de construcții, a fost depistată  o persoană ce nu avea forme legale de angajare, motiv pentru care a fost amendată cu 10.000 lei.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii