8 septembrie, a doua etapă a repartizării computerizate pentru elevii de clasa a 8 a : În Alba, circa 150 de locuri au rămas neocupate după prima repartizare

Adăugat la Știri

Elevii de clasa a VIII-a au aflat miercuri la ce licee au fost repartizați în urma susținerii examenului de Evaluare Națională. Repartizarea este computerizată și s-a ținut seama de note și de opțiunile pe care elevii, împreună cu părinții, le-au completat pe fișa de înscriere.

După prima repartizare computerizată, 581 de candidaţi încă nu au obţinut un loc la liceu. Circa 150 de locuri la 16 licee și colegii din județul Alba au rămas neocupate după prima repartizare.  Ei mai au însă o șansă pentru că mii de locuri au rămas libere în licee, la nivel de țară. Aceşti vor intra în a doua etapă a repartizării, programată pe 8 septembrie.
În 24 iulie, se vor afișa locurile rămase libere, locul de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă/maternă.
Citește și Vacanță de vară fără teme pentru elevi
În 4 septembrie, va avea loc înscrierea candidaților la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă/maternă. Depunerea cererilor de înscriere a absolvenților clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapei anterioare se va face în perioada 4-7 septembrie, iar pe 8 septembrie va avea loc repartizarea acestor absolvenți.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii