8 persoane din Alba beneficiază de indemnizație lunară acordată pe perioada concediului de acomodare în vederea adopției

Adăugat la Știri

8 persoane din județul Alba beneficiază de indemnizație lunară acordată pe perioada concediului de acomodare în vederea adopției. Luna trecută, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Alba a plătit pentru acestea peste 13.500 de lei.

În aceiași perioadă a anului trecut o astfel de indemnizație o încasau 10 persoane din județul Alba pentru care AJPIS a plătit aproape 17.000 de lei. Persoana care adoptă un copil poate beneficia de o serie de facilități acordate prin lege. Concediul de acomodare se acordă pentru cel mult 1 an, persoanei care adoptă sau, opțional, oricăror dintre soții familiei adoptatoare, care realizează venituri supuse impozitului pe venit. Acest concediu include şi perioada încredințării copilului în vederea adopției. De asemenea, mai are dreptul la o indemnizație lunară, raportată la indicatorul social de referință. Drepturile de concediu şi indemnizaţie lunară se stabilesc și se acordă începând cu ziua următoare celei în care a fost pusă în executare hotărârea judecătorească de încredințare în vederea adopției.

Citește și Sorin Chirilă, la Unirea FM: Județul Alba este un județ cu puțini copii adoptabili. Pentru 10 copii a fost deschisă procedura de adopție, în 2017

În județul Alba sunt peste 30 de familii ce așteaptă copii spre adopție. Însă, nu prea avem copii adoptabili, declara recent la Unirea FM directorul DGASPC Alba. Anul trecut, pentru 10 copii a fost deschisă procedura de adopție. Puțin, dacă ne gândim că în sistemul de protecție sunt cam 700 de copii. Iar 7 familii au fost atestate pentru al doilea copil.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii