8 persoane depistate fără contract de muncă, la 3 firme din Alba : Inspectorii ITM Alba au aplicat amenzi ce au însumat 118.000 de lei

Adăugat la Știri

itmTrei firme au fost amendate de inspectorii de muncă din Alba, în ultima săptămână, pentru muncă la negru. La cele 3 societăți, au fost depistate 8 persoane pentru care patronii nu au întocmit forme legale de angajare, motiv pentru care inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare de 80.000. 

Este vorba despre o firmă din Șard, cu obiect de activitate fabricare produse din beton pentru construcții, la care a fost descoperită o persoană fără forme legale de angajare, o firmă din Mătișești, comuna Horea, ce are ca și obiect de activitate tăierea lemnului, unde 2 persoane munceau fără forme legale,  și o firmă din Mătișești, comuna Horea, cu obiect de activitate jocuri de noroc și pariuri, unde au fost depistate 5 persoane muncind la negru.

Citește și Daniel Negrea, adjunctul ITM Alba, la Unirea FM : 96 de accidente de muncă s-au produs în Alba, în primele 8 luni: Trei dintre ele au fost accidente de muncă mortale

Peste 80 de firme și aproape 2.500 de angajați  au intrat în vizorul reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba în ultima săptămână. Potrivit inspectorului șef al ITM Alba, Dorel Fiț, în urma controalelor efectuate au fost constatate circa 150 de deficiențe în domeniul relațiilor de muncă dar și pe linia securității și sănătății în muncă. Inspectorii de muncă au aplicat 18 avertismente dar și 12 amenzi ce au însumat  118.000 de lei, dintre care 8 amenzi pentru muncă la negru, în valoare de 80.000 de lei.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii