Rămâi conectat

Știri

75.000 Euro pentru restaurante, fabrici, crescători și alte afaceri în domeniul pescuitului și acvaculturii

Publicat

în

Antreprenorii din Romania pot sa ceara fonduri europene cu limite siperioare de 75.000 Euro – 2 milioane Euro, pentru afaceri cu restaurate pescaresti, fabricute de preparare a pestelui, crescatorii de peste si alte asemenea afaceri in domeniul pescuitului si acvaculturii, in noi sesiune in valoare totala de 32,1 milioane euro, deschise, luni, in Programul Operatonal Pescuit (POP) 2014-2020.Potrivit unui anunt emis de Autoritatea de Management POP 2014-2020, in peroada 19.12.2016 – 16.02.2017, ora 17.00, se depun propuneri de proiecte pentru a fi finantate din urmatoarele linii de bani europeni ajunse la a doua sesiune:
  • MASURA IV.4 – PRELUCRAREA PRODUSELOR PESCARESTI SI DE ACVACULTURA – fonduri totale disponibile: 45.172.000 lei
  • MASURA I.6: DIVERSIFICAREA VENITURILOR SI NOI FORME DE VENITURI – 4.517.200 lei
  • Masura II. 2 – INVESTITII PRODUCTIVE IN ACVACULTURA- 135.516.000 lei.

Propunerile de proiecte si cererile de finantare se depun online, in sistemul electronic MySMIS 2014.

Masura IV.4 – Pana la 1 milion de euro pentru fabricute de preparate pescaresti

Apelul acesta din Masura IV.4. – Prelucrarea produselor pescaresti si de acvacultura are disponibila o alocare totala de 45.172.000 lei (aprox. 10 milioane de euro), din fonduri europene si de la bugetul de stat.
Valoarea eligibila nerambursabila a proiectuui va fi de maximum 1 milion de euro, conform Ghiului solicitantului in forma aprobata. Valoarea eligibila minima a unui proiect va fi de 5.000 de euro.
Intensitatea sprijinului nerambusabil este de 50% pentru IMM-uri, ceea ce inseamna ca si antreprenorul solicitant – din categoria IMM – trebuie sa contribuie cu jumatate din proiect (valoarea eligibila totala a unui proiect este de maximum 2 milioane euro).

Vor putea cere banii europeni din Masura IV.4:

  • Persoana fizica autorizata (PFA)
  • Societatea cu raspundere limitata – SRL
  • Intreprinderi individuale
  • Intreprinderi familiale
  • Societate in nume colectiv – SNC
  • Societate in comandita simpla
  • Societate pe actiuni – SA
  • Societate in comandita pe actiuni

Afacerile care pot fi finantate din acesti bani trebuie sa fie in:

  • prelucrarea produselor pescaresti si de acvacultura care contribuie la economia de energie si reduc impactul asupra mediului sau care privesc tratamentul deseurilor;
  • prelucrarea produselor pescaresti si de acvacultura care imbunatatesc siguranta, igiena si conditiile de munca;
  • prelucrarea subproduselor pescaresti si de acvacultura care rezula din prelucrarea principala;
  • produse de pescarie noi sau imbunatatite;
  • si altele

Concret, banii pot fi cheltuiti pe:

-obtinerea si amenajarea terenului pentru activitate,
– asigurarea utilitatilor,
– investitii de baza si achizitie de constructii,
– construirea de unitati de procesare,
– echipamente de procesare,
– instalatii de depozitare, camere frigorifice,
-software, sisteme de monitorizare,
-asistenta tehnica si proiecte,
-si altele.

Masura I.6. – Pana la 75.000 euro pentru restaurante pescaresti si alte activitati

Sesiunea aceasta din Masura I.6. – Diversificarea veniturilor si noi forme de venit din cadrul POP 2014-2020 are fondui totale disponibile de 4.517.200 lei (circa 1 milion de euro).

Potrivit Ghidului solicitantului deja aprobat, in cadrul acestei linii de finantare se vor acorda ajutoare nerambursabile de maximum 75.000 euro si minimum 2.500 euro. Microintreprinderile si firmele mici si mijlocii (IMM) vor putea obtine finantari de pana la 50% din valoarea totala eligibila a proiectului, ceea ce inseamna ca un proiect eligibil poate avea o valoare totala de 5.000 euro – 150.000 euro. Practic, solicitantul trebuie sa contribuie si el cu jumatate din proiect.

Cine va putea lua banii? Eligibile pentru acest ajutor nerambursabil sunt persoanele juridice care desfasoara activitati in domeniul pescuitului si sunt organizate intr-una din urmatoarele forme juridice:

  • Persoana fizica autorizata (PFA)
  • Societate cu raspundere limitata – SRL
  • Intreprinderi individuale
  • Intreprinderi familiale
  • Societate in nume colectiv – SNC
  • Societate in comandita simpla
  • Societate pe actiuni – SA
  • Societate in comandita pe actiuni.

Pentru a putea accesa banii, solicitantii trebuie sa fi desfasurat activitati de pescuit macar 60 de zile in ultimii doi ani si sa prezinte un pan de afaceri.

Ce isi vor putea cumpara antreprenorii cu banii europeni? In cadrul acestei scheme de finantare, antreprenorii pot sa faca diverse investitii:

  • investitii la bordul ambarcatiunilor de pescuit;
  • turismul pentru pescuitul cu undita;
  • restaurante;
  • servicii de mediu aferente pescuitului;
  • activitati educationale care privesc pescuitul.

Printre cheltuielile care pot fi efectuate cu banii europeni se numara:

a) Cheltuieli cu constructia, modernizarea sau extinderea cladirilor
b) Cheltuieli cu achizitia terenului in cuantum de 10% din valoarea totala eligibila a proiectului
g) Cheltuieli pentru consultanta
h) Cheltuieli cu logistica
i) Cheltuieli cu auditul proiectului
j) Cheltuieli cu informarea si publicitatea proiectului.

Masura II.2 – Pana la 2 milioane de euro pentru crescatorii de peste

Sesiunea acesta, deschisa in Masura II.2. – Investitii productive in acvacultura, are o alocare totala de 135.516.000 lei (circa 30 de milioane de euro).

Schema de finantare, derulata tot in Programul Operational Pescuit (POP), isi propune stimularea acvaculturii durabile din punctul de vedere al mediului eficiente din punctul de vedere al utilizarii resurselor, inovatoare, competitive si bazate pe cunoastere.

Cati bani se vor da? Conform Ghidului solicitantului, in forma aprobata, valoarea totala eligibila nerambursabila a unui singur proiect va fi de maximum 2 milioane de euro. Valoarea eligibila minima a unui proiect va fi de 5.000 de euro.

  • Microintreprinderile si firmele mici si mijlocii (IMM) vor putea beneficia de ajutor nerambursabil de 50% din valoarea eligibila a proiectului de investitii, ceea ce inseamna ca trebuie sa puna si ele jumatate din banii pentru investitii.
  • Firmele mari vor beneficia de fonduri UE de numai 30% din investitie, ceea ce inseamna ca vor trebuie sa contribuie cu 70% din valoare.

Valoarea eligibila a unui proiect este de maximum 4 milioane euro.

Ce investitii vor putea face antreprenorii? Potrivit Ghidului solicitantului, antreprenorii vor putea face:

a) investitii productive in acvacultura;
b) investitii in diversificarea productiei de acvacultura si a speciilor de cultura;
c) investitii in modernizarea unitatilor de acvacultura, inclusiv imbunatatirea conditiilor de lucru si de siguranta a lucratorilor din domeniul acvaculturii;
d) investitii in imbunatatirea si modernizarea referitoare la sanatatea si bunastarea animalelor, inclusiv achizitionarea de echipamente in scopul de a proteja fermele impotriva animalelor salbatice de prada;
f) investitiile care vizeaza sporirea calitatii sau a valorii produselor de acvacultura;
g) investitii in refacerea iazurilor sau a lagunelor existente utilizate pentru acvacultura prin indepartarea malului sau investitiile menite sa previna depunerea malului;
h) investitii in diversificarea veniturilor obtinute de intreprinderile din domeniul acvaculturii prin dezvoltarea unor activitati complementare. Aici se acorda sprijin pentru activitatile complementare legate de activitatea de acvacultura, cum ar fi restaurantele pescaresti sau turismul orientat spre pescuit.

Sursa:startupcafe.ro

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Garda Apulum și Garda Cetății își reiau spectacolele, din 1 mai, în Cetatea Alba Carolina

Publicat

în

Deschiderea oficială a sezonului turistic, în Cetatea Alba Carolina

Mii de oameni vin, în fiecare an, în Cetatea Alba Carolina, special pentru spectacolele de reenactment istoric. Alte zeci de mii vin și pentru aceste show-uri susținute de Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România.

Alba Iulia este gata să-i primească și în acest an, cu o ofertă turistică remarcabilă: concerte, festivaluri, evenimente memorabile.

Începând din 1 mai, odată cu deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetate, se reiau și spectacolele de reconstituire istorică antică și schimbul de gardă, atât de așteptate de public.

Din 1 mai, din nou pe cai!

Tobele vor răsuna din nou în Cetate și copitele cailor vor lovi iar piatra. Garda Cetății este pregătită să ofere și în acest an publicului, turiști și albaiulieni, unul dintre momentele magnetice ale fiecărui sfârșit de săptămână. Sâmbăta și duminica, la 12 fix, Garda Cetății își va face, din nou, rondul obișnuit, de la Poarta a III-a la Poarta a IV-a, într-un ritual devenit deja simbol pentru Alba Iulia. Prima „ieșire” din acest an a Gărzii Cetății, cu arsenalul complet, cai, uniforme, tobe, puști și drapele, va avea loc chiar pe 1 mai.

„Alba Iulia și-a construit, de-a lungul ultimilor ani, o imagine unică în zona turismului cultural și istoric. Spectacolele de reenactment sau defilarea Gărzii Cetății sunt doar partea foarte vizibilă a acestei imagini mari. E absolut normal, e obligația noastră și angajamentul nostru față de oraș și turiști, să le menținem în calendarul de evenimente și să le promovăm ca atare. Vă invit să vă bucurați de ele și în acest nou sezon turistic, ce stă să înceapă”, spune Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia.

Ave, Apulum!

Strigătele de luptă ale „Gărzii Romane”- Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum, ale gladiatorilor din Ludus Apulensis, ale războinicilor daci din trupa Lupii Apoulonului, dar și dansurile Magna Nemesis se vor auzi și vedea, la rândul lor, în Cetatea Alba Carolina în această vară.

Spectacolele săptămânale vor avea loc în zona Porții a IV-a a Cetății, iar primul show este programat pentru 1 mai, la ora 18.00. Totul va culmina cu ediția a XI-a a Festivalului Roman Apulum, marcă înregistrată a Municipiului Alba Iulia și unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din Europa. Festivalul este programat în acest an în perioada 15-18 august.

Liviu Zgârciu, reprezentantul Asociației Culturale pentru Istorie Vie și, în același timp, coordonatorul reenactorilor din trupele antice declară: „De la 1 mai, Garda Apulum reîncepe sezonul reprezentațiilor de reenactment antic. Astfel, legionarii romani, războinicii daci, gladiatorii și frumoasele dansatoare vor putea fi văzuți de publicul larg, în fiecare vineri, în fața Porții a IV-a a Cetății Alba Carolina. De precizat că sezonul care stă să înceapă este al XI-lea de când voluntarii albaiulieni realizează acest spectacol, adevărate lecții de istorie vie, în care este promovat patrimoniul antic al orașului Alba Iulia.”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului în comuna Pianu

Publicat

în

Pianu: Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului

Autorizația de construcție pentru înființarea unui sistem de distribuție rețele de gaze naturale în localitățile Pianu de Jos, Pianu de Sus și Strungari a fost eliberată.

Anunțul a fost făcut de primarul comunei Pianu, Marin Petruse.

Proiectul „Înființare sistem inteligent de distribuție de gaze naturale în comuna Pianu, județul Alba” și-a găsit recent concesionar, iar pienarii – numărați în prima etapă cu 1.039 de branșamente – sunt acum mult mai aproape de visul lor de decenii: acela de a beneficia și ei, ca aproape toată lumea, de gazul metan.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Edilul Pianului apreciază că introducerea gazului în comună este cea mai importantă realizare din toată cariera sa de primar, de 24 de ani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Start pentru realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni

Publicat

în

Realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni: Start al lucrărilor

Au început lucrările la noul pod care va fi amplasat în amonte de Podul Ferdinand din Câmpeni.

Anunțul a fost făcut de primarul orașului Câmpeni, Cristian Dan Pașca.

Proiectul prin intermediul căruia se edifică noul pod este denumit ,,Pod 1 pe strada Izvoarelor, peste Râul Arieș, în orașul Câmpeni”. Termenul de execuție este de 24 de luni de la începerea lucrărilor. Potrivit edilului din Câmpeni, constructorul a estimat că ar putea finaliza lucrarea în jumătate din perioada de execuție.

Realizarea podului nou de la Câmpeni este o investiție de peste 8 milioane de lei, finanțată prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba