74 de taximetrişti din județul Alba, verificați și 23 amendaţi, ieri ,de politiști

Adăugat la Știri

Poliţiştii din Alba au verificat 74 de taximetrişti, cu privire la modul în care respectă normele legale specifice acestei categorii de transportatori. 23 au fost amendaţi.

La data de 27.06.2017,  poliţiştii rutieri din judeţul Alba, împreună cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român, au desfăşurat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut drept scop verificare modului în care este respectată legislaţia rutieră şi cea specifică transportului de persoane, în regim taxi precum şi verificarea stării tehnice a autovehiculelor folosite.

Cu ocazia acestei acţiuni, au fost controlate 74 de taximetre, iar, pentru nereguli constatate, faţă de 23 de taximetrişti a fost luată măsura sancţionării contravenţionale. Dintre amenzi, 22 au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice şi una la Legea 38 din 2003 privind taximetria.

Poliţiştii au depistat un conducător de taxi sub influenţa băuturilor alcoolice, doi care au depășit limita legală de viteză şi doi care au condus autovehicule cu defecţiuni tehnice.

Au fost reţinute un certificat de înmatriculare şi un permis de conducere, iar valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 7.975 lei.

 

Emilia Hîrceagă

redactor știri Radio Unirea FM
e-mail: redactie@radiounirea.ro

Comentarii