Rămâi conectat

Știri

7 factori ce asigură succesul unei afaceri de familie

Publicat

în

Află de pe www.radiounirea.ro despre afacerile de familie care îmbină elementele practice cu inovaţia, strategia şi spiritul comercial, precum şi cu grija faţă de valorile familiei şi care au cel mai mare succes.

Cei care reuşesc să îndeplinească aceste condiții determină creștere pe termen lung și asigură unitatea familiei, se arată în raportul lansat de EY şi Kennesaw State University’s Cox Family Enterprise Center, intitulat Staying power: how do family businesses create lasting success?Raportul are la bază 1.000 de interviuri și răspunsurile primite din partea celor mai mari 25 de afaceri de familie din fiecare dintre cele mai mari 21 de pieţe la nivel global. Raportul furnizează informaţii despre cheia succesului afacerilor de familie, concentrându-se asupra a şapte factori, respectiv succesiunea, femeile lideri, guvernanţa corporativă, comunicarea şi rezolvarea conflictelor, brandingul, responsabilitatea socială corporativă, filantropia şi sustenabilitatea, securitatea informatică.Rezultatele studiului arată că afacerile de familie de succes rămân antreprenoriale şi dedicate inovării, chiar la a doua generaţie de antreprenori și după această generație.În plus, aceste afaceri se concentrează pe creştere prin formarea de noi talente, diversificarea producţiei şi procese de business mai eficiente.Rezultatele studiului arată o abordare consecventă în modul în care sunt conduse afacerile de familie de top.
• 87% dintre ele au identificat clar cine e responsabil pentru procesul de succesiune
• 70% iau în considerare numirea unei femei în poziţia de viitor CEO
• 90% au un consiliu director
• 90% au întâlniri cu acţionarii sau cu familia, organizate cu regularitate, pentru a discuta problemele de afaceri
• 76% își poziționează business-ul ca afacere de familie în toate elementele de branding
• 81% se implică în activităţi filantropice
• 83% se aşteaptă la creşterea cheltuielilor cu securitatea informatică.
„În general, companiile chestionate au reuşit să rămână antreprenoriale şi dedicate inovării. Chiar şi cele mai vechi afaceri de familie incluse în studiu, aflate la a noua generaţie, au rămas dedicate acestor două principii. Astfel, aceste companii îşi onorează moştenirea antreprenorială fara a rămâne blocate în trecut, și evoluează conform noilor condiții ale industriei în care activează. De asemenea, având în vedere faptul că 64% dintre companiile studiate prevăd că se vor extinde pe alte pieţe în 2015, este evident faptul că sunt foarte orientate spre creştere”, a afirmat Alexandru Lupea, partener în cadrul Departamentului de audit financiar și Strategic Growth Markets Leader, EY România,
Şapte elemente cheie pentru atingerea succesului:
1. Afacerile de familie de succes acordă importanţă succesiunii: 87% din respondenţi au identificat în mod clar cine este responsabil pentru procedurile de succesiune, ceea ce înseamnă că procesele de gestionare a tranziției, şi a posibilelor urgenţe apărute în acest proces, sunt bine stabilite.
2. Afacerile de familie promovează femeile în poziţii de conducere: La nivel global, 70% dintre respondenţi iau în considerare numirea unei femei ca viitor CEO. În medie, cinci femei ocupă poziţii manageriale de top în cadrul companiei, iar patru sunt în curs de pregătire pentru poziţii de leadership. Mai mult de jumătate dintre afaceri (55%) au cel puţin o femeie în consiliul de administraţie.
3. La nivel de guvernanţă, familia e pe primul loc: Majoritatea firmelor respondente (90%) dispun de un consiliu funcțional de directori, iar cele mai multe dintre aceste consilii includ membri de familie. Aproape jumătate dintre consilii (48,6%) sunt compuse exclusiv din membri de familie, şi doar 28% dintre ele au în cadrul lor un număr egal sau mai mare de membri cu drept de vot care nu fac parte din familie.
4. Comunicarea şi disputele constructive duc la o afacere sănătoasă: 90% dintre participanții la studiu afirmă că se întâlnesc cu regularitate cu familia sau cu acţionarii pentru a discuta problemele de afaceri, iar 64% dispun de un consiliu de familie care se întruneşte cu regularitate.
5. Brandingul afacerii de familie generează încredere: 76% la sută dintre respondenţi declară că își poziționează business-ul ca afacere de familie în materialele publicitare, pe site-urile web, în social media, comunicate de presă şi/sau alte materiale promoţionale.
6. Sustenabilitatea este apreciată de afacerile de familie: Respondenţii au declarat că apreciază şi implementează practicile de responsabilitate socială corporativă (CSR) şi sustenabilitate, peste 50% afirmând că sunt dedicaţi practicilor CSR, iar un impresionant procent de 81% sunt angajaţi în acte filantropice. În plus, 85% dintre companii dispun de un cod de etică, 47% operează o fundaţie şi 37% afirmă că îşi vor creşte activităţile filantropice în 2015.
7. Spectrul riscurilor informatice: Cei mai mulţi respondenţi (75%) declară că au multă şi foarte multă încredere în faptul că afacerea lor abordează eficient problema riscurilor informatice. 85% dintre respondenți afirmă că se aşteaptă la o creştere a cheltuielilor pentru protecţia informatică. 25% dintre liderii de afaceri de familie nu ştiu cum le pot afecta riscurile informatice afacerea pe care o conduc. Dintre cei care conştientizează riscurile informatice, 55% cred că aceste riscuri sunt moderate sau mari.
Sursa:greatnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba