61 de persoane din Alba se pot înscrie la cele patru programe de formare profesională ce vor fi organizate în noiembrie de AJOFM Alba

Adăugat la Știri

cursuri-de-perfectionarePatru programe de formare profesională vor fi organizate, în noiembrie, în județul Alba. 61 de persoane din județul Alba se vor putea înscrie la cele patru cursuri ce vor fi organizate, luna viitoare, de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba.

Potrivit ANOFM, cele patru programe de formare profesională sunt pentru inspector/ referent resurse umane, unde sunt alocate 28 locuri,  pentru electrician echipamente electrice și energetice, unde sunt disponibile 18 de locuri. 15 locuri au fost alocate cursului de instalator instalații tehnoco-sanitare și de gaze.

Citește și Peste 17.600 de participanţi la cursurile ANOFM, în primele opt luni din 2016 : În Alba, în octombrie, sunt organizate 11 cursuri

Cursurile sunt gratuite pentru persoanele aflate în evidenţa agenţiei. Persoanele fără loc de muncă interesate să participe la cursuri, pot fi luate în evidenţă ca persoane în căutarea unui loc de muncă.

Pentru înscrierea la programele de formare profesională persoanele vor prezenta la agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu sau reşedinţă următoarele documente:

-recomandare din partea compartimentului informare şi consiliere AJOFM Alba;

-cerere de înscriere la programul de formare profesională, conform legii; în situaţia persoanelor care beneficiază de servicii de formare profesională gratuite, cererea cuprinde şi angajamentul persoanei cu privire la suportarea consecinţelor legale prevăzute de lege;

-actul de identitate, în original şi copie;

-certificat de naştere original si copie;

-actele de studii eliberate în condiţiile legii, în original şi copie;

-actul medical din care să rezulte starea sănătăţii persoanei şi faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care doreşte să se califice.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii