Rămâi conectat

Administrație

Viceprimarul Gabriel Pleșa, la Unirea FM: Multe firme mici ar putea să își închidă activitatea. Bugetul făcut ”din pix” înseamnă ”fără bani pentru investiții”

Publicat

în

Albaiulienii ar trebui să se aștepte la creșteri de preturi și în acest an, a declarat la Unirea FM viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa. Ar putea crește tariful la utilități, va fi din nou un an inflaționist, iar puterea de cumpărarea ar putea scădea. 

Viceprimarul Pleșa a declarat că, pentru Alba Iulia, cel mai grav este faptul că multe firme mici ar putea să își închidă activitatea.

Viceprimarul municipiului Alba Iulia: ”Chiar din martie s-au anunțat creșteri la energia electrică, la gaze naturale. Din păcate, bănuiesc că va crește tariful și la apă canal, taxa de salubritate, din punct de vedere al utilităților, anul acesta. Va fi un an inflaționist, din nou. Puterea de cumpărare va scădea. Implicit și a locuitorilor municipiului Alba Iulia. Ce va depinde de noi, ce putem noi reglementa prin hotărâri ale Consiliului Local, vom face. Drama cea mai mare ar putea fi dispariția unor operatori economici din Alba Iulia, operatori de talie mică, care își vor închide activitatea, pentru că nu își vor putea plăti forța de muncă.”

Investițiile în Alba Iulia rămân deocamdată o necunoscută, din cauza faptului că încă nu avem bugetul, un buget, în opinia viceprimarului, făcut pe repede înainte. Ne așteptăm ca sumele să fie undeva la nivelul anului trecut,  dar va fi imposibil să rămână bani pentru investițiile în derulare, spune viceprimarul Gabriel Pleșa. ”Multe lucruri în construirea bugetului național au fost făcute forțat, cum se zice popular ”din pix”, nu au acoperire. Sau estimările sunt mult prea optimiste față de ceea ce se va realiza. Noi știm foarte bine colectările pe care le-am făcut anul trecut, știm că am realizat în proporție de 95% acest lucru, dar colectările din acest an ne este teamă că vor fi mai mici față de 2018. Pentru că, să nu uităm, sunt agenți economici care au tras storurile, sunt cei care au renunțat la business datorită mediului de afaceri neprietenos. Și atunci, ne așteptăm ca sumele să fie, optimist vorbind, undeva la nivelul anului 2018. Ceea ce punând pe hârtie și cu ceea ce presupunem că va veni de la bugetul național, ne dăm seama că, practic, va fi imposibil să ne rămână bani pentru investițiile în derulare.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Lucrări pentru asigurarea unui acces facil la rezervoarele de apă la Teiuș

Publicat

în

Teiuș: Lucrări pentru asigurarea unui acces facil la rezervoarele de apă

Pentru a asigura un acces facil la rezervoarele de apă ale orașului, un lucru absolut util și necesar pentru mașinile de intervenție și nu în ultimul rând pentru confortul fiecăruia dintre localnici, se balastează un drum asupra căruia nu sa intervenit în ultimii 25 de ani, astfel încât. accesul este foarte dificil.

Constructorul lucrează la decopertarea străzii de legătură între arterele Axente Sever și Cuza Vodă, urmată imediat de așternerea stratului de balast.

De asemenea, se lucrează la montarea rigolelor de tip scafă menite să preia apele pluviale de pe trotuare și calea de rulare a strazii Barbu Lăutaru, cu descărcare în sistemul pluvial subteran.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Noi locuri de parcare, în curând, în Alba Iulia

Publicat

în

În Alba Iulia, noi locuri de parcare, în curând

La Alba Iulia vor fi amenajate, în scurt timp, noi locuri de parcare, a anunțat viceprimarul Emil Popescu. 

Locurile de parcare vor fi amenajate pe strada Frederic Mistral, în imediata apropiere a Tribunalului. Este vorba despre un teren pe care se află o fostă centrală termică, precum și ruinele fostei săli de sport 1 Mai care a fost cuprinsă, nu cu foarte mult timp în urmă, de un incendiu.
După demolarea clădirilor respective, zona va fi igienizată, urmând ca în perimetrul respectiv să existe locurile de parcare respective, precum și un spațiu verde.
Recent, alte câteva zeci de locuri de parcare din mai multe zone din municipiu au fost date în folosință, ca urmare a demolării mai multor garaje care erau construite între blocuri și pentru care contractele de concesiune expiraseră.
De asemenea, la finalul anului trecut, au început lucrările de demolare a blocului Turturica. Aici va fi ridicată o parcare supraetajată.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Câmpeni: Amplasament predat pentru edificarea podului de pe strada Izvoarelor

Publicat

în

Amplasament predat pentru edificarea podului de pe strada Izvoarelor din Câmpeni

A fost predat constructorului amplasamentul pentru o investiție foarte importantă pentru orașul Câmpeni.
Este vorba despre noul pod care va fi amplasat în amonte de Podul Ferdinand din Câmpeni – ,,Pod 1 pe strada Izvoarelor, peste Râul Arieș, în orașul Câmpeni”.
Este o investiție a cărei valoare este de peste 8 milioane de lei, finanțată prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.
Contribuția Orașului Câmpeni este în jur de 10% din această sumă. Majoritatea banilor sunt prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.
Termenul de execuție este de 24 de luni de la începerea propriu-zisă a lucrărilor. Constructorul a estimar că ar putea finaliza lucrarea în 12 luni.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba