Viceprimarul Gabriel Pleșa, la Unirea FM: Multe firme mici ar putea să își închidă activitatea. Bugetul făcut ”din pix” înseamnă ”fără bani pentru investiții”

Adăugat la Administrație, Știri

Albaiulienii ar trebui să se aștepte la creșteri de preturi și în acest an, a declarat la Unirea FM viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa. Ar putea crește tariful la utilități, va fi din nou un an inflaționist, iar puterea de cumpărarea ar putea scădea. 

Viceprimarul Pleșa a declarat că, pentru Alba Iulia, cel mai grav este faptul că multe firme mici ar putea să își închidă activitatea.

Viceprimarul municipiului Alba Iulia: ”Chiar din martie s-au anunțat creșteri la energia electrică, la gaze naturale. Din păcate, bănuiesc că va crește tariful și la apă canal, taxa de salubritate, din punct de vedere al utilităților, anul acesta. Va fi un an inflaționist, din nou. Puterea de cumpărare va scădea. Implicit și a locuitorilor municipiului Alba Iulia. Ce va depinde de noi, ce putem noi reglementa prin hotărâri ale Consiliului Local, vom face. Drama cea mai mare ar putea fi dispariția unor operatori economici din Alba Iulia, operatori de talie mică, care își vor închide activitatea, pentru că nu își vor putea plăti forța de muncă.”

Investițiile în Alba Iulia rămân deocamdată o necunoscută, din cauza faptului că încă nu avem bugetul, un buget, în opinia viceprimarului, făcut pe repede înainte. Ne așteptăm ca sumele să fie undeva la nivelul anului trecut,  dar va fi imposibil să rămână bani pentru investițiile în derulare, spune viceprimarul Gabriel Pleșa. ”Multe lucruri în construirea bugetului național au fost făcute forțat, cum se zice popular ”din pix”, nu au acoperire. Sau estimările sunt mult prea optimiste față de ceea ce se va realiza. Noi știm foarte bine colectările pe care le-am făcut anul trecut, știm că am realizat în proporție de 95% acest lucru, dar colectările din acest an ne este teamă că vor fi mai mici față de 2018. Pentru că, să nu uităm, sunt agenți economici care au tras storurile, sunt cei care au renunțat la business datorită mediului de afaceri neprietenos. Și atunci, ne așteptăm ca sumele să fie, optimist vorbind, undeva la nivelul anului 2018. Ceea ce punând pe hârtie și cu ceea ce presupunem că va veni de la bugetul național, ne dăm seama că, practic, va fi imposibil să ne rămână bani pentru investițiile în derulare.”

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii