500 de lei pentru şomerii care încep munca, de la 1 decembrie

Adăugat la Știri

someriGuvernul a adoptat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă care cuprinde o serie de măsuri pentru combaterea şomajului şi stimularea ocupării locurilor de muncă de către categoriile vulnerabile.

Astfel, se va introduce o primă de activare de 500 de lei pentru orice şomer de lungă durată indemnizat cu venitul minim garantat care îşi semnează un contract de muncă. Pentru a beneficia de aceşti bani, persoana respectivă trebuie să rămână angajată minimum 3 luni la acelaşi angajator. În cadrul ordonanţei se regăseşte şi un aşa-numit pachet de mobilitate, care presupune acordarea de sprijin de la stat atât pentru navetă, cât şi pentru relocare dintr-o zonă în alta a ţării.Este vorba despre o subvenție plafonată la 55 de lei pe zi, care să îi permită să se ducă şi să lucreze la distanţă faţă de domiciliu.

Citește și Facultăţi care nu scot şomeri : Cine sunt tinerii bine plătiţi, încă din primul an de activitate

În cazul în care un investitor doreşte să deschidă o afacere într-o zonă defavorizată, dar nu găseşte forţă de muncă specializată, poate angaja şomeri, care vor primi de la stat o primă de instalare de 12.500 de lei în două tranşe: 50% în momentul semnării contractului şi cealaltă jumătate după expirarea perioadei de 12 luni de la angajare. De asemenea , angajatorii vor primi o subvenție de 900 de lei pe lună timp de 12 luni sau, după caz, de 18 luni, în cazul persoanelor cu handicap.Măsurile vor fi implementate de la 1 decembrie 2016.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii