44,5 grade Celsius, cea mai ridicată temperatură din august în România: S-a înregistrat în Brăila, în 10 august 1951

Adăugat la Știri

Luna august, cea mai călduroasă perioada a anului, conform statisticilor întocmite de meteorologi, nu se dezminte nici anul acesta. ”Vinovat” este aerul tropical care pătrunde în țara noastră fie dinspre nordul Africii, fie dinspre sud-vestul Asiei.

Temperatura maximă absolută a lunii august este de 44,5 grade Celsius şi s-a înregistrat la Ion Sion, în jud. Brăila, în data de 10 august 1951.

Valul de căldură va persista și se va intensifica îndeosebi în cursul zilelor de luni (12 august) și marți (13 august) în toate zonele de câmpie și de podiș, unde disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime, cu mult mai mari decât mediile climatologice specifice perioadei, se vor situa frecvent între 33 și 36 de grade, mai ridicate până spre 37…38 de grade, luni (12 august) și marți (13 august) în vest, nord-vest și local în sud. Pe arii restrânse, nopţile vor fi tropicale (temperaturi minime ce nu vor coborî sub 20 de grade).

Sursa:realitatea.net, cancan.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii