40 de persoane din Alba se pot înscrie la cele două programe de formare profesională, în iulie, la AJOFM Alba: Locuri pentru agent securitate și bucătar

Adăugat la Știri

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba organizează și în luna iulie  programe de calificare/recalificare, a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi a persoanelor care ocupă un loc de muncă şi, din diferite motive, doresc schimbarea acestuia.

40 de persoane din Alba se pot înscrie la cele două programe de formare profesională ce vor fi organizate luna aceasta de AJOFM Alba. Potrivit ANOFM, cele două programe de formare profesională sunt pentru agent securitate, unde sunt alocate 20 locuri, și pentru bucătar, unde au fost alocate tot 20 de locuri.  Cursurile sunt gratuite pentru persoanele aflate în evidenţa agenţiei. Persoanele fără loc de muncă interesate să participe la cursuri, pot fi luate în evidenţă ca persoane în căutarea unui loc de muncă.

191 de programe de formare profesională vor începe în luna iulie 2017, la nivel național. 3.330de persoane vor putea participa la cursurile gratuite organizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în iulie.

Pentru înscrierea la programele de formare profesională persoanele vor prezenta la agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu sau reşedinţă următoarele documente:

Citește și Tinerii vor fi sprijiniți să își găsească un loc de muncă, printr-un plan de formare profesională adaptată pieței muncii

-recomandare din partea compartimentului informare şi consiliere AJOFM Alba;

-cerere de înscriere la programul de formare profesională, conform legii; în situaţia persoanelor care beneficiază de servicii de formare profesională gratuite, cererea cuprinde şi angajamentul persoanei cu privire la suportarea consecinţelor legale prevăzute de lege;

-actul de identitate, în original şi copie;

-certificat de naştere original si copie;

-actele de studii eliberate în condiţiile legii, în original şi copie;

-actul medical din care să rezulte starea sănătăţii persoanei şi faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care doreşte să se califice.

 

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii