40.000 de euro pentru cei care deschid mici afaceri

Adăugat la Știri

bani-euroSomerii, inactivii, salariatii si alte peroane fizice  care vor sa isi deschida mici afaceri vor putea primi pana la 40.000 Euro ajutor de minimis, din fonduri europene si nationale, in cadrul noii linii de finantare Romania Start-up Plus.

Ministerul Fondurilor Europene a publicat deja ghidul final al solicitantului si alte documente pentru derularea programului finantat din fonduri europene. Schema urmeaza sa porneasca dupa ce se va publica in Monitorul Oficial Ghidul Ministerului Fondurilor Europene prevede si o obligatie controversata pentru viitorii antreprenori. Pentru a primi banii europeni, ei trebuie sa faca un stadiu de practica la o firma din acelasi domeniu de business cu cel pe care vor si ei sa-l abordeze.
Din acesti bani vor fi finantate proiecte europene de pana la 5 milioane de euro fiecare, derulate pe o perioada de pana la 3 ani.

Citește și De miercuri, microîntreprinderile din oraşe pot cere până la 200.000 de euro pentru dezvoltarea propriei afaceri

Aceste proiecte vor fi derulate de institutii de stat, universitati, organizatii non-guvernamentale si alte entitati. Beneficiarii finali, romanii care vor sa faca afaceri, nu vor putea lua direct banii europeni. Va trebui ca ei sa se inscrie si sa fie selectati in cadrul unor proiecte europene mari care vor fi derulate si administrate de entitati cum sunt institutiile de stat sau organizatiile non-guvernamentale. Pana pe 30 octombrie 2016, ONG-urile si institutiile care vor derula proiectele europene de stimulare a antreprenoriatului vor depune cererile de finantare si propunerile de proiecte europene.

Sursa:startupcafe.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii