4 aprilie, artistul plastic Klara Pădurean cu expoziția ,,Icoana din Cruce”, la Muzeul Municipal ,,Ioan Raica” Sebeș

Adăugat la Divertisment, Știri

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural ,,Lucian Blaga” Sebeș, vă invită joi, 4 aprilie 2019, începând cu ora 16:00, la Muzeul Municipal ,,Ioan Raica” Sebeș, la vernisarea expoziției temporare ,,Icoana din Cruce”, realizată de artistul plastic Klara Pădurean.

Expoziția dedicată centenarului Marii Uniri, înregistrată ca marcă la O. S. I. M., propune o nouă abordare a iconografiei creștine, noi concepte grafice, cu un accept deosebit pe cruce, simbolul mântuirii.

Klara Pădurean este membru și vicepreședinte al Asociației Artiștilor Plastici Mureș, consilier superior în cadrul Direcției Județene pentru Cultură Mureș, autor al unor volume de specialitate, lucrările domniei sale putând fi admirate atât în galeriile de artă din țară (București, Târgu-Mureș, Baia Mare, Târgoviște, Ploiești, Alba-Iulia), cât și din străinătate (Budapesta, Bonn).

Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural ,,Lucian Blaga” Sebeș, în parteneriat cu Consiliul Județean Mureș, Direcția Județeană pentru Cultură Mureș și Asociația Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii