39 de șoferi au rămas fără permis: Pe parcursul a 5 zile, poliţiştii rutieri din Alba au aplicat peste 700 de sancţiuni

Adăugat la Știri

Pe parcursul a 5 zile, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au aplicat peste 700 de sancţiuni contravenționale şi au reţinut 39 de permise de conducere, în cadrul unei acţiuni ce a vizat creşterea siguranţei rutiere.

În perioada 14 – 18 august a.c., Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Pentru neregulile depistate, au fost aplicate 703 sancțiuni contravenționale, dintre care 336 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 58 pentru nefolosirea centurii de siguranță, 6 pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii autovehiculelor pe drumurile publice, fără dispozitiv sau accesorii de tip ,,mâini libere” și 3 pentru conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, 5 sancţiuni au fost aplicate pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, 24 pentru depășirea neregulamentară, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Citește și DN1, DN7 și DN2, cele mai periculoase drumuri naționale : Două dintre el tranzitează județul Alba

În cadrul acțiunii, au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 39 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

Acţiunile dedicate creşterii siguranţei rutiere vor continua.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii