3 incendii, lichidate de subunitățiile ISU Alba, în acest sfârșit de săptămână

Adăugat la Știri

Subunitățiile Inspectoratului pentru Situații de Urgență Unirea al județului Alba au intervenit în acest sfârșit de săptămână, pentru stingerea a trei incendii, la un accident rutier, pentru evacuarea apei din curți și pentru acordarea primului ajutor medical calificat pe raza județului Alba.

1. Garda de intervenție Sebeș a intervenit vineri noaptea, la ora 00:04, pe A1 km 313 sens Deva – Sibiu, la un accident rutier produs între un autotren și un autoturism. În urma accidentului a rezultat o victimă, un bărbat în vârstă de 24 ani. Pompierii militari au acționat cu o autospecială complexă de intervenție și o ambulanță SMURD, pentru acordarea primului ajutor medical calificat și transportarea victimei la spital.

2. Garda de intervenție Sebeș a intervenit vineri noaptea, la ora 02:47, în localitatea Vințu de Jos, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, proprietatea lui N.A. Pompierii militari au acționat cu trei autospeciale complexe de intervenție și o ambulanță SMURD. Ca urmare a acestui incendiu, au ars acoperișul casei de locuit confecționat din lemn și învelitoare din țiglă pe o suprafață de aproximativ 170 mp, izolația casei din polistiren pe o suprafață de circa 5 mp, mobilier, aparatură electrică și electrocasnică, o mașină de tuns iarba, o sobă, 5 geamuri termopan și instalația electrică. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un scurtcircuit electric produs la un cablu electric neizolat corespunzător.

3. Detașamentul de pompieri Alba Iulia a intervenit sâmbătă dimineața, la ora 08:15, în localitatea Ighiu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Pompierii militari au acționat cu două autospeciale complexe de intervenție și o ambulanță SMURD, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Ighiu. Ca urmare a acestui incendiu, au ars acoperișul casei de locuit confecționat din lemn și învelitoare din țiglă pe o suprafață de aproximativ 40 mp, dormitorul în proporție de 40% și camera de zi în totalitate. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un scurtcircuit electric produs la un cablu electric neizolat corespunzător.

Citește și ISU Alba : Ghid practic de prevenire a incendiilor în apartamente

4. Garda de intervenție Sebeș a intervenit sâmbătă, la ora 12:36, în municipiu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (magazie), proprietatea lui R.G. Pompierii militari au acționat cu două autospeciale complexe de intervenție și o ambulanță SMURD, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sebeș. Ca urmare a acestui incendiu, au ars acoperișul anexei gospodărești confecționat din lemn și învelitoare din ondulină pe o suprafață de aproximativ 50 mp, mobilier și bunuri depozitate în magazie. Incendiul s-a extins și la pereții casei din apropiere. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un scurtcircuit electric produs la un cablu electric neizolat corespunzător.

5. Garda de intervenție Blaj a intervenit sâmbătă, în municipiul Blaj, pentru evacuarea apei din 5 curți, 1 subsol și 2 străzi. Pompierii militari au acționat cu două autospeciale de intervenție și motopompe.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii