3-7 aprilie, săptămâna prevenirii criminalității , la IPJ Alba

Adăugat la Știri

prevenire criminalitateÎn perioada 03-07 aprilie 2017, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba derulează Campania „Săptămâna prevenirii criminalităţii”. Începând cu anul 2017, această campanie va fi derulată bianual, prima ediţie în luna aprilie, iar cea de-a doua toamna, după începerea anului şcolar.    

Luni, 3 aprilie, debutează Campania „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, manifestare organizată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii aceasta urmând a se desfășura pe parcursul a 5 zile.

În această perioadă,  vor fi intensificate activităţile cu caracter informativ-preventiv dedicate siguranţei cetăţenilor, fiecare zi din săptămână, având o altă temă. Poliţiştii de la prevenire vor beneficia de sprijinul colegilor din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, combatere a criminalităţii organizate, a poliţiştilor din mediul rural precum şi de cel al partenerilor tradiţionali, cum ar fi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane şi ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, împreună cu care vor fi desfăşurate activităţi menite a stimula creşterea sentimentului de încredere a membrilor comunităţii în structurile de aplicare a legii, în scopul prevenirii infracţiunilor.

Activităţile planificate pentru fiecare din zilele săptămânii, au teme diferite, astfel, ziua de luni, 3 aprilie, este dedicată prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului, iar activităţile planificate a se desfăşura în această zi vor avea ca scop informarea cetățenilor cu privire la măsurile ce trebuie să le ia pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de furt, tâlhărie, înşelăciune. Vor fi desfăşurate activităţi în spaţiul public (parcuri, pieţe, gări/autogări) dar şi în unităţi de învăţământ din întreg judeţul.

Citește și 111 polițiști din Alba, avansați în grad, de Ziua Poliției Române

Zilele de marţi, 4 aprilie şi miercuri, 5 aprilie, vor fi dedicate siguranţei în mediul on-line. Poliţiştii vor fi prezenţi în unităţi de învăţământ, atât din mediul urban cât şi din mediul rural şi vor susţine activităţi de informare şi conştientizare a elevilor şi cadrelor didactice cu privire la folosirea, în siguranţă, a internetului, criminalitatea informatică şi prevenirea victimizării minorilor prin intermediul jocurilor on-line.

Joi, 6 aprilie, vor fi desfăşurate activităţi pentru prevenirea violenţei în mediul intrafamilial. Poliţiştii se vor întâlni cu tineri, doamne şi nu în ultimul rând cu persoane vârstnice şi vor susţine sesiuni de informare cu privire la drepturile procesuale ale victimelor, instituţii şi organizaţii neguvernamentale care pot acorda asistenţă în cazul unor situaţii de violenţă intrafamilială şi modalităţi de prevenire a faptelor de violenţă în familie. În susţinerea temelor, poliţiştii vor fi sprijiniţi de specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane şi reprezentanţi din cadrul „Asociației Femeilor” din judeţul Alba.

Ultima zi a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii va fi dedicată siguranţei rutiere.

Între orele 07.30-08.30, atât în mediul rural cât şi în mediul rural, patrulele şcolare vor dirija traficului rutier. De asemenea vor fi organizate întâlniri cu elevii şi cadrele didactice privind conştientizarea asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii