28-29 septembrie: Muzeul Național al Unirii Alba Iulia găzduiește Noaptea Cercetătorilor Europeni

Adăugat la Știri
Vineri și sâmbătă, 28 respectiv 29 septembrie, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia găzduiește Noaptea Cercetătorilor Europeni.

Noaptea Cercetătorilor Europeni este sărbătorită vineri, 28 septembrie, în peste 20 de orașe din România și aproximativ 300 de oraşe europene. Evenimentul s-a extins în acest an și pe data de 29 septembrie pentru o parte dintre cele mai de succes localități implicate.

În România, centrele orașelor Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Bârlad, Bacău, Brașov, București, Buzău, Câmpia Turzii, Constanța, Deva, Galați, Hunedoara, Oradea, Piatra-Neamț, Ploiești, Suceava, Târgu-Jiu, Timișoara, Tulcea și Zalău vor fi gazdele unor evenimente și experimente inedite, prezentări interactive, activități educative pentru copii, concursuri şi multe alte activități care vor îmbina știința cu învățarea și promovarea științelor ca o direcție de urmat pentru noile generații.

Evenimentul este destinat simultan copiilor și adulților pasionați de știință, care nu vor să rateze momentele în care cercetătorii vin să prezinte publicului cele mai noi descoperiri din laboratoare, invenții și proiecte din astronomie, biologie, chimie, inginerie sau antropologie. Vor avea loc demonstrații spectaculoase și concursuri cu premii pentru a recompensa creativitatea vizitatorilor.

Vineri, 28 septembrie 2018, orele 18.00 – 19.30, Poarta a IV-a:

– Reprezentație Garda Apulum.

–  Instrucția micilor legionari romani.

Sâmbătă, 29 septembrie 2018, orele 10.00 – 14.00, Strada Muzeului:

–          MITOLOGIA 3D. POVEȘTI CU EROI ȘI MONȘTRI (programul cultural PANTHEON 3D) – demonstrație interactivă de digitizare a patrimoniului cultural prin scanarea, prelucrarea și vizualizarea 3D a unor reprezentări de personaje și scene mitologice greco-romane din colecția M.N.U.A.I.

–          ATELIERE MEȘTEȘUGĂREȘTI DE RECONSTITUIRE ISTORICĂ: materia medicae, officina scriptoria, prelucrarea osului și officina militaris.

–          MUSEIKON Junior : Ateliere de gravură, pictură iconițe pe sticlă și motive tradiționale.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii