Rămâi conectat

Știri

24 de elevi de la Colegiului Național Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia, calificaţi la olimpiade naţionale

Publicat

în

În Colegiului Național Militar ,,Mihai Viteazul” s-a demonstrat, în fiecare an, că strategia managementului didactic se bazează pe comunicare, motivare, susţinere şi formare, rezultând un învăţământ performant şi de calitate. Elevii au înţeles prin activităţile derulate în cadrul orelor de pregătire că scopul performanţei este revelaţia în forme sensibile sau raţionale a tainelor cunoaşterii şi autocunoaşterii. Mărturie stau recentele rezultate obţinute la faza judeţeană a olimpiadelor şcolare.

Desfășurate în prima parte a semestrului II din anul școlar curent, olimpiadele școlare au crescut performanțele colegiului, aducând 24 noi calificări la faza națională. Disciplinele fizică, chimie, ştiinţele pământului, socio-umane, limbile străine, religia, s-au regăsit şi în acest an pe lista celor calificate la nivel național, promovând astfel, calitatea învățământului liceal militar albaiulian. La acestea se adaugă, în premieră, limba şi literatura română şi matematica. Tenisul de masă și crosul au continuat tradiția anilor precedenți.

Chimia și fizica au stârnit interes pentru elevii în uniformă. Pasiunea pentru universul moleculelor, atomilor și reacțiilor substanțelor a fost dovedită, pentru al doilea an consecutiv, de eleva caporal Coman Ilișca, sub îndrumarea domnului profesor Lucian Irimie, iar elevul plutonier adjutant Gabriel Oprea, sub îndrumarea doamnei profesoare Dorina Filipescu, au menținut ștafeta performanței la fizică. Pentru Gabriel este a doua reuşită de acest nivel, după cea din clasa a X-a.

La Olimpiada interdisciplinară ,,Lectura ca abilitate de viață”, menită să dezvolte elevilor capacitățile creatoare, să le valorifice pasiunea pentru lectură, abilitățile comprehensive, de analiză și interpretare a textelor literare,  eleva caporal Bianca Balea, îndrumată de doamna profesoară Simona Mureşan a reuşit să obţină, din nou, performanţa calificării la etapa naţională, după cea din anul 2015.

Citește și Triplă calificare la olimpiada de socio-umane, la Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia

Şi în acest an şcolar, disciplinele din catedra de ştiinţe socio-umane vor avea câte un reprezentant la faza naţională a olimpiadelor şcolare. Eleva sergent-major Raluca Fundeanu la economie pentru al doilea an consecutiv, şi elevul sergent Mircea Costea la filosofie.  Chiar dacă este în clasa a XI-a şi filosofia nu se înscrie în disciplinele anului de studiu, Mircea a reuşit să obţină rezultate foarte bune. Elevii sunt îndrumaţi în pregătire, susţinuţi şi motivaţi de către doamna profesoară Simina Dura. Apoi, la disciplina sociologie, disciplină ce nu se studiază în colegiul militar, elevul sergent Cristian Bârlean va reprezenta colegiul militar albaiualian la faza naţională, fiind coordonat de către domnul profesor Darius Duriga.

Limba franceză, studiată sub atenta îndrumare a doamnelor profesoare Lucia Lupu şi Carmen Roman, are două calificări, prin eleva sergent Roberta Ion, pentru al treilea an consecutiv, și eleva fruntaș Bianca Iorga.  Apoi, sub îndrumarea doamnei profesoare Alina Chiorean, eleva caporal Iza Sava a reușit să obțină, pentru al doilea an consecutiv, calificarea la faza națională a olimpiadei de limba engleză. În aceeași arie curriculară se înscriu limbile spaniolă și italiană. Deși nu sunt studiate în colegiu, eleva caporal Alexandra Maier (limba spaniolă) și colegul ei, Laurențiu Lungu (limba italiană) au reușit performanța calificării la națională, pentru al doilea an consecutiv.

Disciplina religie, predată de către profesorul Ioan  Nistor, are şi în acest an şcolar elevi calificaţi la faza naţională a olimpiadei de religie. La cultul ortodox, pentru al doilea an consecutiv, eleva fruntaş Raluca Şerban şi, pentru al treilea an consecutiv, eleva sergent Ioana Argatu;  la cultul greco-catolic, pentru al doilea an consecutiv, eleva caporal Ioana Tomoiagă şi, pentru al treilea an consecutiv, elevul sergent Marian Luca; la cultul alianţa evanghelică, pentru al doilea an consecutiv elevul caporal Cristian Faur şi, o primă reuşită pentru eleva Luminiţa Filip. Ţinând cont că Ioana Argatu s-a calificat şi la faza naţională a olimpiadei de limba şi literatura română, la faza naţională a olimpiadei de religie va participa elevul sergent Gavrilă Rad, cu premiul II la faza judeţeană.

În acest an școlar, la olimpiada de limba și literatura română s-a obținut o performanță deosebită: calificarea a trei elevi la etapa națională. Este vorba despre elevele sergent Ioana Argatu şi Maria Cîmpean și elevul caporal Andrei Rodilă. Reușita acestei minunate echipe este dovada vie a faptului că natura interioară a fiecăruia dintre ei furnizează legea după care se stabilesc țeluri și se acționează pentru a le atinge. Toți cei trei elevi sunt îndrumați și pregătiți de doamna profesor Mircea Cosmina.

Înfiinţarea unui centru de excelenţă la matematică, în noiembrie anul trecut, şi-a dovedit eficienţa, culegând primele rezultate. Sub îndrumarea doamnei profesoare Anamaria Fuia, eleva fruntaş Cosmina Pop a reuşit performanţă calificării la faza naţională a olimpiadei de matematică. Cosmina a găsit în colegiul militar, locul şi mediul propice pasiunii ei, matematica, dar şi colegi şi cadre didactice preocupate în descifrarea tainelor cifrelor şi a formulelor alambicate ale matematicii.

În cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, tenisul de masă și atletismul, au obținut locuri fruntașe, care au reflectat atât pasiunea pentru sportul individual, cât și dăruirea în desfășurarea antrenamentelor sub îndrumarea antrenorilor Florin Grozav și Sorin Secăreanu. Prestația foarte bună a sportivilor noștri le-a adus calificarea la etapa națională la tenis de masă prin elevul caporal Trușcă Claudiu și la atletism prin elevul sergent Corcheş Petru.

  Reuşitele elevilor, reflectate în aceste premii de excepţie ce îi califică la etapa naţională, presupun zile întregi de pregătire, de informare, de documentare, de aplicare, toate desfăşurate cu responsabilitate şi profesionalism. Apoi, conlucrarea eficientă şi dorinţa de perfecţionare au fost titlurile de ordine în câştigarea întrecerilor dintre liceenii pasionaţi de aceleaşi discpline. Profesori şi elevi deopotrivă au depus eforturi continue şi de lungă durată, rezultatele fiind o consecinţă firească a acestora, o trudă cu folos.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Alba Iulia, pregătită de Paștele ortodox și greco-catolic

Publicat

în

Pregătiri pentru Paștele ortodox și greco-catolic la Alba Iulia

Alba Iulia s-a pregătit de sărbătoarea Paștelui ortodox și greco-catolic, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, autoritățile au dorit ca zonele principale din Alba Iulia să fie decorate, așa cum se cuvine, cu ocazia sărbătorilor de Paște. Ansamblurile decorative și figurinele sunt amplasate în Cetate în zona Celor Trei Fortificații și pe Bulevardul Transilvaniei, iar în Centru sunt amplasate în zona centrului comercial Mercur și în proximitatea Casei de Cultură a Studenților.

„Am pregătit această surpriză de sărbătoare pentru cei mici dar și pentru cei mari, care nu au uitat să mai fie, uneori, copii. Vă invit, așadar, dragi albaiulieni și turiști să vă bucurați de sărbători într-o atmosferă festivă, alături de cei dragi, și înconjurați de frumos, în Alba Iulia”, a precizat primarul Gabriel Pleșa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba