23-30 septembrie 2017, Săptămâna Europeană a Sportului: Activități, la Alba Iulia și Sebeș

Adăugat la Știri

În saptamana 23-30 septembrie 2017 , la Alba Iulia şi Sebeş  sunt organizate mai mule evenimente sportive, în cadrul Săptămânii Europene a Sportului 2017. Săptămâna Europeană a Sportului (SES) este o iniţiativă a Comisiei Europene, co-finanţata prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene cu scopul de a promova participarea  tuturor, indiferent de vârstă, mediu sau condiţie socială, la activităţi sportive.

 În România, ca şi anul trecut, când s-au obţinut rezultate remarcate la Bruxelles, coordonator naţional #BeActive este Federaţia Română Sportul pentru Toţi, în strânsă şi continuă acţiune comună cu Ministerul Tineretului şi Sportului, co-finanţator al proiectului, iar pentru  judetul Alba, promotorii  campaniei sunt  Asociația Județeană „Sportul pentru Toți” si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Alba.

Asadar duminică, 24  septembrie 2017, în Sebes ,  Parcul Arini, începând cu ora 10.00 , se vor organiza activități sportive pentru iubitorii de sport și mișcare în aer liber: fotbal, tenis de câmp,  tenis de masă, badminton, ştafete, tir cu arcul, airsoft,  darts, sărituri cu mingea etc. Participarea este liberă, înscrierile la activități se fac la fața locului, iar organizatorii vor acorda premii, diplome, materiale promoționale.

Incepand  de luni 25 septembrie,  orele 16, 00 , în Alba Iulia, Santurile Cetatii Alba Carolina ,  se va desfășura o campanie de promovare a Săptămânii Europene a Sportului, „pe două roți” în care voluntarii vor împărți materiale promoționale, diplome si  vor antrena copiii în activități.

Citește și Care sunt cele mai iubite sporturi

Sala de sport „Sandy Club ” va fi plina de energie si  stil si in aceasta sapatama, dar special se va  lucra marti 26 septembrie 2017,  incepand  cu  orele 19.30  pentru  #beactive.

Parteneri în desfăşurarea evenimentului sunt Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Alba,  Primăria Municipiului Sebeș,  CEPECA Alba  si unitati de invatamant..

Anul trecut, la  cea  de a 2 editie , au participat în cele peste 15.000 de evenimente organizate în toate 34 de ţări ale Uniunii Europene 10.000.000 de persoane.     Aşa cum au toate ţările, şi România şi-a ales 2 ambasadori pentru Săptămâna Europeană a Sportului 2017, Mihai Covaliu presedintele COSR si Marius Alexandru Dunca , Ministerul Tineretului si Sportului.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii