22 august, termenul limită până la care companiile pot depune cereri de finanţare pentru investiţii şi pentru noi locuri de muncă

Adăugat la Știri

Registrului-Comertului-dizolvare-firmeCompaniile vor putea depune, în perioada 8 – 22 august, solicitările pentru obţinerea de finanţare în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă.

Bugetul alocat sesiunii din acest an este de 113 milioane de lei. Cererile și documentele justificative, se transmit prin poştă sau prin servicii de curierat, cu confirmare de primire, sau se depun personal la Registratura generală a Ministerului Finanţelor Publice. În prima etapă de evaluare, ministerul verifică îndeplinirea condiţiilor de conformitate, a criteriilor de eligibilitate şi calculează un punctaj în vederea încadrării în bugetul alocat schemei. Selectarea se realizează în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut. Etapa se încheie în maxim 30 de zile lucrătoare de la data închiderii sesiunii de înregistrare, iar rezultatele vor fi publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice., apoi companiile selectate în prima etapă trebuie să transmită planurile de afaceri.

Citește și Salariul, pe primul loc în topul motivelor pentru care angajații pleacă din companii

Obiectivul schemei de ajutor de stat îl reprezintă dezvoltarea regională prin sprijinirea investiţiilor şi crearea de noi locuri de muncă. Sumele se acordă sub formă de granturi de la bugetul de stat pentru cheltuieli eligibile de natura costurilor salariale.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii