21 martie, Ziua mondială a teatrului de păpuși: Teatrul ”Prichindel” din Alba Iulia sărbătorește la Blaj

Adăugat la Știri

În fiecare an, în data de 21 martie, Teatrul de Păpuși ”Prichindel” sărbătorește împreună cu cei mici ”Ziua mondială a teatrului de animație”. Începând cu anul 2017 am decis ca acest proiect să devină itinerant și să celebrăm această zi și cu copiii din localitățile județului Alba. Dacă anul trecut am sărbătorit această zi importantă pentru noi și marionetiștii din toată lumea, împreună cu copiii din localitatea Sâncrai, anul acesta ne vom bucura de această zi împreună cu copiii din Blaj.
Așadar, dragi copii ai Blajului, și nu numai (oricine, de oriunde, este binevenit la spectacolele noastre), vă așteptăm miercuri, 21 martie 2018, la Centrul Cultural ”Iacob Mureșianu”, la spectacolul ”Capra cu trei iezi”, cu o reprezentație de la ora 10.00 și alta de la ora 12.00.
Spectacolul ”Capra cu trei iezi” este o adaptare de Cristian Pepino după bine-cunoscuta povestire a lui Ion Creangă, în regia colectivă a actrițelor teatrului: Teodora Popa, Viorica Boda, Ramona Mincu-Benchea și Irina Melnic .
Și reamintim tuturor că un spectacol este realizat de o echipă, fiecare membru al acesteia având un rol esențial pentru buna desfășurare a piesei: distribuția – Teodora Popa, Viorica Boda, Ramona Mincu-Benchea, Irina Melnic, Cătălina Mihăilă, Mădălin Costea și Cristian Bojan, scenografia – Marian Sandu, muzica – Levente Szöcs, regia tehnică – Elena Madaras, lumini – Ovidiu Tămășan și Alin Popa, sunet – Florin Andrea, sculptură/pictură – Marian Sandu, Oriana Pelladi, croitorie – Mirela Tămășan, tâmplărie – Marin Goia, mașiniști – Horia Oarga. Manager teatru – Ioana Bogățan.

Citește și Ioana Bogățan, la Unirea FM: Două premiere pregătesc actorii de la Teatrul de Păpuși Prichindel din Alba Iulia, pentru 100 de ani de România


Vă așteptăm cu mult drag și vă ademenim, dacă mai este cazul, cu versurile unui cântec din spectacol: ”Viața la ţară / E ideală / Pentru un om ce se vrea sănătos / Este şi logic / Că-i ecologic / Eşti vesel şi ai tenul frumos.”
Teatrul de animație aduce bucurie, oferă educație și bineînțeles vine cu o poveste minunată.
La mulți ani! le spunem colegilor noștri păpușari din toate teatrele de păpuși din țară și de pretutindeni.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii