200 de persoane din Alba se pot înscrie la cele 11 programe de formare profesională ce vor fi organizate în octombrie

Adăugat la Știri

cursuri200 de persoane din județul Alba se vor putea înscrie la cele 11 cursuri de formare profesională, ce vor fi organizate luna aceasta, de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba.

Potrivit ANOFM, cele 11 programe de formare profesională sunt pentru ospătar-chelner și coafor, unde au fost alocate cele mai multe locuri, câte 40 fiecăruia, dar și pentru comunicare în limba engleză, îngrijitor bătrâni la domiciliu, bucătar, cofetar, lucrător comercial, operator introducere validare date și operatori mașini unelte cu comandă numerică.

ALBA  meseria număr cursuri
1 Ospătar {chelner) 40 2
2 Comunicare în limba engleză 15 1
3 îngrijitor bătrâni la domiciliu 15 1
4 Bucătar 20 1
5 Cofetar 20 1
6 Coafor 40 2
7 Operator introducere, validare şi prelucrare date 15 1
8 Lucrător comercial 20 1
9 Operator la maşini-unelte cu comandă numerică 15 1

Cursurile sunt gratuite pentru persoanele aflate în evidenţa agenţiei. Persoanele fără loc de muncă interesate să participe la cursuri, pot fi luate în evidenţă ca persoane în căutarea unui loc de muncă.

Pentru înscrierea la programele de formare profesională persoanele vor prezenta la agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu sau reşedinţă următoarele documente:

-recomandare din partea compartimentului informare şi consiliere AJOFM Alba;

-cerere de înscriere la programul de formare profesională, conform legii; în situaţia persoanelor care beneficiază de servicii de formare profesională gratuite, cererea cuprinde şi angajamentul persoanei cu privire la suportarea consecinţelor legale prevăzute de lege;

-actul de identitate, în original şi copie;

-certificat de naştere original si copie;

-actele de studii eliberate în condiţiile legii, în original şi copie;

-actul medical din care să rezulte starea sănătăţii persoanei şi faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care doreşte să se califice.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii