Rămâi conectat

Știri

20.000 lei din Fondul YouthBank 2016-2017 pentru liceenii care studiază în Alba Iulia și vor să se implice în comunitate

Publicat

în

20.000 lei din Fondul YouthBank 2016-2017 pentru liceenii care studiază în Alba Iulia și vor să se implice în comunitate. Cca. 150.000 lei au fost alocați până în prezent de Fundația Comunitară Alba, din acest fond, pentru inițiativele tinerilor.

Fundația Comunitară Alba a lansat cel de-al optulea concurs de finanțare, din Fondul YouthBank, a proiectelor de implicare în comunitate a adolescenților. Astfel, până la 27 martie 2017, fundația pune la dispoziția liceenilor care studiază în Alba Iulia un fond în valoare de 20.000 lei, care va fi folosit pentru a finanța proiecte inițiate și implementate de aceștia. Proiectele trebuie să aibă impact în comunitate și să reprezinte o soluție la o nevoie identificată de liceenii albaiulieni.

Pentru a aplica la această rundă de finanțare a programului:
• liceenii trebuie să facă parte dintr-o echipă (minim 3 persoane);
• proiectele propuse trebuie să se desfășoare în aria geografică a județului Alba;
• proiectele propuse trebuie să raspundă într-un mod inovator unor nevoi identificate la nivelul comunității și pot acoperi orice domeniu, de la orientare în carieră la sănătate, sport, educație, schimbarea mentalității, cultură, artă, mediu, social, voluntariat, etc.;
• suma solicitată poate fi de minimum 3.000 lei și maximum 4.000 lei pentru un proiect;
• proiectele trebuie să poată fi implementate în perioada 14 aprilie – 4 iunie 2017.

Pentru a intra în concurs, liceenii trebuie să descarce de pe una din paginile de facebook “Fundația Comunitară Alba” sau ”YouthBank Alba”, ghidul de finanțare și formularul de aplicare, pe care îl vor trimite, după completare, pe adresa [email protected] până cel târziu luni, 27 martie 2017, orele 23:59.

La lansare au participat reprezentanți ai partenerilor și finanțatorilor programului, ai unor consilii școlare ale elevilor, ai unor organizații locale ale tinerilor, dar și profesori din colegii albaiuliene. Evenimentul a fost prezentat de echipa YouthBank Alba 2016-2017, formată din liceeni care “trudesc” pentru a oferi colegilor lor de generație resurse, know-how și mai ales încredere: Claudiu Bîrluțiu, Magdalena Burduf, Cristian Cărămidar, Tudor Cojan, Andreea Ispas, Silvia Lupșa, Larisa Măieraș, Luiza Negru, Sebastian Popescu, Rebeca Rusu și Maria Toderean, coordonați de Răzvan Boba, fost membru al echipei, actualmente student. Echipa YB a fost susținută în activitățile ei și de alți voluntari ai fundației: Teodora Petecuță-Lazăr, Mihai Pocol, Daniel Jurj, Carmen și Georgiana Cazmet, Elena Ștefan, Cristina Negoescu, Luminița Moldovan, Raluca Roșca sau David Gruian, dar și de staff-ul fundației – Dorin Sava (director executiv) și Lucia Ispas (grant manager).

“Susțin acest program pentru că există o nevoie reală, la nivelul tinerilor din municipiu, de programe care să îi capaciteze și să le dezvolte abilitățile”, a declarat prof. Angela Moldovan, consilier local și membru în comisia pentru învățământ a Consiliului Local Alba Iulia.

La rândul său, Cosmin Baicon, membru în board-ul fundației și finanțator, a apreciat YouthBank ca un program de referință pentru liceeni, pe care i-a îndemnat să îl acceseze și să îi folosească resursele unice pe care le oferă.

Municipiul Alba Iulia și Exclusiv Auto Center (dealer Skoda și Volkswagen Autovehicule Comerciale în județul nostru) sunt principalii parteneri locali ai programului YouthBank 2016-2017. Programul are ca finanțatori Ancău Company, Pub 13 – Medieval, Porterom, Toskana Garten, Pensiunea Select și Deko Team, iar ca susținători Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, Vimed, Societatea de Transport Public, Tipo-Rex și Nicolae Boca Photography. La nivel național, Programul YouthBank este coordonat de Fundația pentru Implicarea Tinerilor.

Fundația Comunitară Alba are ca finanțator național Romanian-American Foundation, în cadrul programului “Fundații Comunitare”, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Federația “Fundațiile Comunitare din România” și Fundația Pentru Parteneriat, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation și RAF.

Din 2010 și până în prezent, Fundația Comunitară Alba a finanțat un număr de 59 de proiecte ale liceenilor din municipiul Alba Iulia, care au avut peste 23.000 de beneficiari direcți sau indirecți. Programul YouthBank încurajează implicarea directă a tinerilor în viaţa comunităţii, ei câştigând, în acest fel, încredere în propriile forţe, dobândind abilităţi de comunicare, negociere, administrare financiară şi de conducere. La ultimele două Gale Anuale ale Voluntarilor din Alba, Programul YouthBank Alba a fost desemnat cel mai bun program de voluntariat în educaţie din județul Alba, ca o recunoaștere a rezultatelor sale și a schimbării pe care o produce în rândul generației tinere și comunității.

În prezent, programul YouthBank se derulează în Alba Iulia, Bacău, Cluj-Napoca, Făgăraș, Galați, Odorheiu Secuiesc, Reghin, Satu Mare, Sibiu și Timișoara, pe baza unui set comun de principii și standarde agreate de către partenerii locali și naționali ai programului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Peste 8,3 milioane de lei pentru dotarea cu mobilier și digitalizarea activităților didactice din școlile și grădinițele aiudene

Publicat

în

Aiud: Peste 8,3 milioane de lei pentru dotarea cu mobilier și digitalizarea activităților didactice din școli și grădinițe

Primăria Municipiului Aiud implementează în acest an proiectul „Dotări TIC pentru un învățământ modern în municipiul Aiud”, proiect prin intermediul căruia unități de învățământ aiudene vor fi dotate cu mobilier, echipamente IT și softuri educaționale.
Investiția este finanțată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, iar termenul de finalizare a proiectului este 31 decembrie 2024.
Au fost deja achiziționate echipamente digitale pentru atelierul de practică al Colegiului Național „Bethlen Gabor”, în valoare totală de peste 193 de mii de lei.
Sunt în procedură de licitație: echipamente digitale pentru dotarea unităților de învățământ (achiziție în valoare de 3,8 milioane de lei), mobilier pentru dotarea unităților de învățământ (achiziție în valoare de 2,6 milioane de lei), materiale și echipamente didactice pentru dotarea atelierului de practică al Colegiului Național „Bethlen Gabor”, procedură reluată în urma unei contestații formulate (achiziție în valoare de peste 392 de mii de lei).
Se pregătește documentația pentru procedura de achiziție a materialelor didactice necesare dotării unităților de învățământ, în valoare totală de 1,2 milioane de lei.
Unitățile de învățământ beneficiare sunt Colegiul Național „Titu Maiorescu”, Colegiul Național „Bethlen Gabor”, Liceul Tehnologic, Școala Gimnazială „Axente Sever”, Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea”, Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 și Grădinița cu Program Prelungit „Primii Pași”.
Conform ghidului de finanțare, unitățile de învățământ cu profil preponderent agricol nu au putut fi înscrise ca beneficiare.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Marșul pentru Viață, în 31 martie, la Alba Iulia

Publicat

în

La Alba Iulia, o nouă ediție a Marșului pentru Viață

Anual, în luna martie, intitulată „Luna pentru Viață”, se desfășoară în Patriarhia Română manifestarea de suflet cunoscută sub denumirea de Marșul pentru Viață.
Evenimentul, ajuns la cea de-a 14-a ediție, se derulează sub genericul „Construim pentru viață”, fiind o manifestare apolitică și neconfesională. Și în acest an, numeroși tineri de toate vârstele din municipiul Alba Iulia, însoțiți de preoții parohi, sunt așteptați să participe în număr mare la acest eveniment, cu scopul de a oferi o mărturie puternică privind importanța susținerii și promovării vieții.
La Alba Iulia, manifestarea va fi organizată duminică 31 martie 2024, de la ora 15.00. Cei care doresc să ia parte la acest eveniment sunt așteptați, în jurul orei 14.30, în proximitatea Casei de Cultură a Sindicatelor, vizavi de Facultatea de Teologie Ortodoxă. Apoi, participanții vor urma traseul: Strada Vasile Goldiș – Bulevardul Revoluției 1989 – Bulevardul Transilvaniei – Bulevardul 1 Decembrie 1918 – Strada Unirii – Piața Tricolorului – esplanada dintre Catedrala Reîntregirii și Catedrala romano-catolică „Sfântul Mihail”, locul de desfășurare a activităților ulterioare.
Evenimentul este organizat de Protopopiatul Ortodox Alba Iulia, în parteneriat cu ASCOR Alba Iulia, Asociația „Emanoil”, Biroul pentru Viață al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia și reprezentanții tuturor confesiunilor creştine din Alba Iulia și împrejurimi.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Întâlnire bilaterală cu oficiali elvețieni la Primăria Alba Iulia

Publicat

în

La Primăria Alba Iulia, întâlnire bilaterală cu oficiali elvețieni

La Primăria Alba Iulia, a avut loc o întrevedere de lucru între Primăria Municipiului Alba Iulia, reprezentanți ai Ambasadei Elveției în România – Programul Energy Efficiency, teprezentanți ai Secretariatului Afacerilor Economice – din Elveția, reprezentanți ai Ministerului de Finanțe din România – Coordonator Național pentru contribuția financiară elvețiană din România și reprezentanți ai Universității Tehnice din Cluj Napoca.

Discuțiile s-au concentrat în jurul proiectelor municipalității care pot beneficia de sprijin financiar în viitorul apel de proiecte dedicat eficienței energetice care se va lansa anul acesta, în baza acordului-cadru bilateral semnat între Elveția și România.  Alba Iulia s-a bucurat de această vizită de lucru în contextul în care eforturile municipalității din ultimii ani au făcut ca Alba Iulia să devină, în anul 2021, primul oraș din Transilvania care a primit titlul de comunitate sustenabilă. Obținerea acestei certificări europene oferite municipalității în prezența Ambasadorului Elveției în România, a fost rezultatul unui proces interdisciplinar într-o rețea de expertiză paneuropeană și al unei munci de echipă alături de Romania Green Building Council, Agenția Locală pentru Energie Alba și SERVELECT, se arată într-un comunicat de presă.

„Am încredere că echipa Primăriei Alba Iulia va reuși să pregătească documentațiile necesare pentru a accesa prima finanțare elvețiană nerambursabilă dedicată dezvoltării sustenabile a comunității noastre, mai ales deoarece, acest instrument financiar este printre puținele surse de finanțare pe care municipalitatea albaiuliană nu a avut ocazia să le acceseze până în prezent”, a declarat primarul Gabriel Pleșa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba