2 iunie, Ziua Națională pentru Adopție, marcată la Alba Iulia : În județ sunt 43 de copii adoptabili. 50 de familii au adoptat în acest an, alte 20 sunt interesate

Adăugat la Știri

Ziua națională pentru adopție este marcată, în fiecare an, la 2 iunie. Instituirea unei Zile naționale a adopției are ca scop promovarea adopțiilor și propunerea de soluții pentru simplificarea procedurilor de adopție.

Pentru a marca această zi,  Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba prin Biroul Adopţii şi Post-adopţii, organizează la începutul lunii iunie, o întâlnire la care sunt invitați să participe toţi copiii şi părinţii adoptivi de pe raza judeţului Alba. Cu această ocazie copiii vor fi implicaţi în activităţi specifice vârstei lor, iar părinţii vor discuta şi vor împărtăşi din experienţa lor.

Citește și Mihai Tonea, șeful biroului adopții DGASPC Alba, la Unirea FM : Numărul familiilor din Alba interesate să adopte un copil este în creștere

În județul Alba DGASPC oferă mai multe servicii atât pentru copii cât și pentru părinții care își doresc să pună bazele unei familii. Potrivit șefului biroului adoptii din cadrul DGASPC Alba, Mihai Tonea, la ora actuală, în județul Alba exista 43 de copii adoptabili. În acest an, 30 de familii au adoptat deja copii și mai sunt alte 20 interesate.

Mihai Tonea: ”În 2 iunie este ziua copilului adoptat. Noi sărbătorim. DGASPC Alba, sărbătorește această zi în data de 6 iunie. Dat fiind faptul că în ziua de 2 iunie este liber, în 6 iunie sărbătorim ziua copilului adoptat, deci invităm toate familiile care au adoptat copii și care doresc să adopte copii, să vadă cum arată familiile fericite. În data de 6 iunie, la ora 16.00 la sala de evenimente din Alba Mall.”

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii