16 persoane au cerut luna trecută Agenției de Șomaj Alba certificarea perioadelor de contributivitate la șomaj

Adăugat la Știri

Un număr de 16 persoane au solicitat în cursul lunii trecute Agenţei Judeţeane pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba cereri pentru eliberarea formularelor europene, în vederea certificării perioadelor în care au cotizat la bugetul asigurărilor pentru şomaj din România, pentru obţinerea prestaţiei de şomaj în alte state.

somajMajoritatea au venit din partea unor locuitori ai județului care au lucrat în Spania, dar și de la persoane care au lucrat în Germania și Italia . Potrivit reprezentanților AJOFM Alba, alte 8 solicitări adresate luna trecută instituției, au venit din partea unor persoane ale căror rude muncesc în țări ale Uniunii Europene, care pentru a încasa ajutorul de șomaj în țara respectivă au nevoie să certifice perioada de cotizare la bugetul de șomaj din România. Toate au vizat ca țară Spania.

Citește și Se caută 800 de muncitori necalificați în agricultură, în Spania : Locuri de muncă disponibile prin rețeaua EURES pentru șomerii din Alba

Tot luna trecută s-au mai eliberat două formulare pentru confirmarea prezentării în urma exportului prestațiilor de șomaj din Germania și din Portugalia în România și un formular pentru comunicarea reîntoarcerii șomerului ca persoană în căutare de loc de muncă în statul de origine – Spania.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.