15 persoane au cerut, luna trecută, Agenției de Șomaj Alba certificarea perioadelor de contributivitate la șomaj

Adăugat la Știri

Un număr de 15 persoane au solicitat în cursul lunii trecute Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba cereri pentru eliberarea formularelor europene, în vederea certificării perioadelor în care au cotizat la bugetul asigurărilor pentru şomaj din România, pentru obţinerea prestaţiei de şomaj în alte state.

ajofm alba5 solicitări au venit din partea unor locuitori ai județului care au lucrat în Spania, dar și de la persoane care au lucrat în Germania și Italia. Potrivit reprezentanților AJOFM Alba, alte 6 solicitări adresate luna trecută instituției, au venit din partea unor persoane ale căror rude muncesc în țări ale Uniunii Europene, care pentru a încasa ajutorul de șomaj în țara respectivă au nevoie să certifice perioada de cotizare la bugetul de șomaj din România. Toate au vizat ca țară Spania.

Tot luna trecută, s-au mai eliberat 4 formulare pentru confirmarea prezentării în urma exportului prestațiilor de șomaj din Germania și din Portugalia în România sau pentru aprobarea prelungirii perioadei de export a prestațiilor de șomaj.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.