15 contracte de ucenicie ar putea fi încheiate în Alba, în acest an, potrivit estimărilor ANOFM

Adăugat la Știri

În acest an se vor organiza 2.038 programe de formare profesională, din care 1.948 de programe de formare profesională pentru persoanele care beneficiază de  servicii gratuite,prin iniţiere, (re)calificare, perfecţionare, specializare şi 90 programe de formare organizate pentru persoanele care îşi plătesc cursurile.

Potrivit ANOFM, în ce privește identificarea meseriilor/ocupaţiilor cerute pe piaţa muncii la nivel local,  acest lucru se realizează prin analiza pieței muncii la nivel local, analiza nevoilor de formare profesională în mediul rural, consultarea angajatorilor cu privire la nevoile de calificare a forţei de muncă. Potrivit ANOFM, în județul Alba, luna acesta, sunt organizate trei cursuri de formare profesională, pentru electrician echipamente electrice și energetice și pentru care au fost alocate 40 de locuri și pentru agent de securitate, curs pentru care au fost alocate 20 de locuri.

Prin Planul Naţional de Formare Profesională pentru acesta an, ANOFM şi-a propus cuprinderea în programe de formare profesională a unui număr de peste 37.500 de persoane, dintre care peste 2.000 de persoane beneficiare de formare profesională la locul de muncă, ucenicie. În Alba, pentru 2018, se estimează a fi încheiate 15 contracte de ucenicie, pentru meseriile agent curățenie, bucătar și operator mașini cu comandă numerică.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii