15 ani de existență Skepsis : Momentul este marcat prin două spectacole. Astăzi, piesa ”Generaţii”

Adăugat la Știri

Skepsis-CAFENEAUA 235 CGGrupul Skepsis împlinește în această lună 15 ani de existență. Vom marca acest eveniment prin două spectacole reunite sub deviza: 15 Ani cu Skepsis!

Marţi, 25 Aprilie, ora 20.00, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, vă invităm la spectacolul Generaţii – un spectacol de divertisment, cu teatru scurt, pantomimă şi acorduri vesele, în care pe scenă vor păşi 4 generaţii de tineri care activează în prezent în cadrul Asociaţiei Grupul Skepsis. Spectacolul are şi un scop umanitar. Intrarea este liberă, toate donaţiile primite vor fi direcţionate spre a-l ajuta pe micuţul Mateo, un băiețel de 8 ani din Cugir care suferă de tulburări de mobilitate, leziuni cerebrale şi crize epileptice. Are nevoie de operaţii şi tratamente la o clinică din Germania. Familia are nevoie de 80 de mii de euro pentru a suporta costurile.

Vineri, 28 Aprilie, ora 19.00, vă invităm la spectacolul Jacques și Stăpânul Său, după Milan Kundera, tot la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia. Un spectacol incitant, nerecomandat copiilor sub 12 ani (nu întâmplător), care prin notele de uşoară ireverenţă, limbajul aluziv, săgeţile ironice şi registrul său comic, provoacă la reflecţie asupra unor teme filosofice profunde care stau la baza tumultului sufletesc al fiinţei umane”.

Textul „Jacques şi stăpânul său“, publicat în 1981 de Milan Kundera, este un omagiu adus lui Denis Diderot şi celebrului său anti-roman „Jacques fatalistul şi stăpânul său“, scris de filosoful şi scriitorul enciclopedist, între 1765 şi 1780. Piesa, singura scrisă de Kundera, reia elemente esenţiale din povestea originală a romanului, reînnoindu-i forma şi posibilitatea de a fi pus în scenă.

Biletele  – 10 lei preţ întreg, 5 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari –  se găsesc la secretariatul Casei de Cultură a Studenţilor începând de miercuri, 26 Aprilie.

Citește și Alba Iulia are Skepsis!, proiect cu 3 mari componente , în 2017

Grupul Skepsis este un grup născut şi crescut în oraşul nostru, urmărind implicarea tinerilor în dezvoltarea vieţii culturale a comunităţii. Energia acestui grup izvorăşte din pasiunea celor care îl compun. Seriozitatea cu care îşi îndeplineşte angajamentele a făcut ca în timp să participe la numeroase festivaluri şi evenimente la nivel naţional şi internaţional, unde a primit distincţii şi a reprezentat Alba Iulia, devenind real ambasador cultural al oraşului.

Vă invităm aşadar alături de noi pentru a celebra 15 ani cu Skepsis, cu adevărat împliniţi! Mulţumim publicului fidel, tuturor celor cu skepsis la inimă, spectatorilor noştri de ieri, de azi de mâine, care ne ţin în viaţă! O viaţă cu skepsis!

Proiectul Stagiunea cu Skepsis 2017 este desfăşurat în perioada ianuarie 2017 – decembrie 2017, fiind un proiect de tineret, bazându-se pe motivarea acestuia de a se implica în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi de a participa la viaţa socioculturală. Prin acest proiect Grupul Skepsis pregăteşte şi oferă publicului albaiulian o serie de spectacole de teatru şi divertisment de sală dar şi un program de vară care propune spectacole în aer liber.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii