15-16 iulie: Serbarea păstorească „Zi-i bade cu fluiera”, în Luncile Prigoanei, Șugag, a 43-a ediție

Adăugat la Știri

Cea de-a 43-a ediție a serbării păstorești „Zi-i bade cu fluiera” se va desfășura sâmbătă și duminică, 15-16 iulie, la Luncile Prigoanei, în comuna Șugag.

Cei care vor ajunge pe meleagurile şugănene vor avea ocazia să deguste și să cumpere produse lactate de la stânile locale expuse de producători autohtoni, și se vor putea bucura de un adevărat spectacol tradițional. Programul sărbătorii „Zi-i bade cu fluiera” va debuta sâmbătă seara, cu concerte, foc de tabără și artificii, iar duminică va avea loc prezentarea produselor naturale ale crescătorilor de animale din zonă și spectacolul folcloric.

Vor evolua pe scenă fluierași din Jina și Șugag, Ansamblul folcloric ”Mărginenii de pe Valea Frumoasei” din Căpâlna și artiști din mărginimea Sibiului: Adrian Neamțu, Alina Bâcă, Ilie Medrea și Giulia Medrea. Sărbătoarea păstoritului de pe Valea Sebeşului se ținea odinioară în centrul comunei, în ultima duminică a lunii mai, și avea în centrul ei tradiţionalul ritual al pregătirilor pentru plecatul oilor „amunte”. De câiva ani, manifestarea a fost mutată în Luncile Prigoanei, și pentru că în mai era prea frig s-a schimbat perioada de desfășurare, în luna iulie.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii