Sorin Chirilă, directorul DGASPC, la Unirea FM : 9 copii părăsiți în spitalele din Alba, anul acesta. În 2015, 13 nou-născuți au fost abandonați de mamele lor

Adăugat la Știri

nou nascuti13 copii au fost părăsiți de mamele lor în spitalele din Alba, în 2015, iar alți 9 copii au fost lăsați în spital, în acest an, până acum. Toți au fost născuți de mame tinere, a declarat la Unirea FM directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Alba, Sorin Chirilă.

Deși mamele au un centru maternal la Alba Iulia,  în care pot fi găzduite un an de zile, sau mai mult, acestea refuză și își lasă copii în spital. Directorul DGASPC Alba spune că există o colaborare foarte bună cu spitalele, cu asistentele sociale, care atenționează protecția copilului în cazul în care un copil este abandonat de mama care tocmai i-a dat viață. Mamele care își părăsesc pruncii sunt informate despre oportunitățile pe care le au însă unele spun încă de la început că nu își doresc copii.

Citește și Directorul AJPIS Alba: Părinții care au copii adoptați sau cu grad de handicap beneficiază de program redus de muncă

Sorin Chirilă, directorul Protecția Copilului Alba : Anul acesta, până în momentul de față, sunt 9 copilași. Chiar dacă numărul, la noi, este nesemnificativ, față de alte județe unde sunt astfel de cazuri de ordinul zecilor, numărul este totuși unul mare. Din cei 9 copilași, 8 au fost părăsiți în secția nou–născuți și un altul în secția pediatrie. Din cei 9, majoritatea provin din mediul urban, 6 la număr, iar 3 provin din mediul rural.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii