10 iunie, o nouă ediție a ”Junior Bike Race”, la Ciugud

Adăugat la Știri

Pe 10 iunie, la Ciugud, se va desfășura o nouă ediție a Junior Bike Race, un concurs de mountain-bike. Potrivit organizatorilor, concursul este o competiție de mountain-bike adresată exclusiv juniorilor care se va desfășura lângă terenul de fotbal de la Ciugud și este destinat copiilor cu vârste între 3 și 14 ani iar participarea este gratuită.

Cei mici vor avea la dispoziție 2 trasee de parcurs, în funcție de vârstă. Deși au fost suplimentate cu 50 numărul maxim de participanți anunțat inițial în regulament, toate cele 250 de locuri disponibile au fost ocupate cu 10 zile înainte de concurs. Vor fi posibile înscieri și la fața locului, în intervalul orar 9:00 – 10:00, în limita pachetelor disponibile. Prin această inițiativă se urmărește încurajarea copiilor în a petrece cât mai mult timp în aer liber, pe bicicletă.

Citește și ”Călători prin Europa”: Elevii din Ciugud au marcat 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană

Cei mici vor avea la dispoziție 2 trasee, în funcție de vârstă. Așadar, cei sub 9 ani vor fi înscriși în „Traseul Iepurașilor” și vor avea de pedalat 550m, cu o diferență de nivel de 5 metri. Pe „Traseul Lupișorilor” vor pedala copiii de peste 9 ani, fiecare categorie parcurgând un alt număr de ture din traseul de 1100 m lungime și 15 m diferență de nivel. Lupișorii sunt deja cicliși cu experiență, așadar nu vor putea fi însoțiți pe traseu de către părinți, doar încurajați.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii